Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O Καρίμ Μπενζεμά αποβάλλεται από την εθνική Γαλλίας

Ο Καρίμ Μπενζεμά άφησε, προς το παρόν, πίσω του τη Γαλλία και τα σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, επέστρεψε στην Ισπανία και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το σκάνδαλο εκβιασμού στο οποίο εμπλέκεται -φυσικά- δεν έχει κλείσει.

Ο διεθνής φορ είναι υπό επίσημη δικαστική έρευνα, μετά τις καταγγελίες του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά, με τη χρήση «ροζ» βίντεο και κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «L’ Equipe» ο Μπενζεμά θα αποκλειστεί επίσημα από την εθνική Γαλλίας λόγω της εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η ομοσπονδία της χώρας έχει ήδη λάβει την απόφαση να αποκλείσει τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μέχρι να ξεκαθαριστεί νομικά η υπόθεση, με τη συμμετοχή του στο Euro 2016 να αποτελεί πλέον ερωτηματικό.

Μάλιστα το απόγευμα αναμένεται ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, να ανακοινώσει επίσημα τη σχετική απόφαση, σε συνέντευξη Τύπου, που έχει προγραμμαστεί για τις 17:00.

Να σημειώσουμε πως τον αποκλεισμό του Μπενζεμά από την εθνική ομάδα είχε ζητήσει, με δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς:

«Αν ένας υπουργός ήταν υπό επίσημη έρευνα, δεν θα βρισκόταν στην κυβέρνηση. Κατά κάποιο τρόπο, είναι το ίδιο για την ομάδα της Γαλλίας,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βαλς στο ραδιόφωνο «Europa 1».

Ο δικηγόρος του Γάλλου άσου, Σιλβέν Κορνιέ, επιμένει ότι ο πελάτης του είναι αθώος και πως δεν έλαβε μέρος σε εκβιασμό ή απόπειρα εκβιασμού.

POPAGANDA