Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2023

Ο Καλύτερος Μουσικός του Κόσμου για το 2017 είναι Έλληνας

Η Ακαδημία της Δανίας θα καταβάλλει 80.000 ευρώ στον Ελληνα βιολιστή (με το δικό του Στραντιβάριους) λόγω της διάκρισης.
Ο Καλύτερος Μουσικός του Κόσμου για το 2017 είναι Έλληνας

Στον Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο θα απονεμηθεί το Βραβείο Μουσικής Léonie sonning 2017, το οποίο θεωρείται η ύψιστη διάκριση για έναν μουσικό και ακολουθείτε από το ποσό των 80.000 ευρώ. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2017 στην Κοπεγχάγη όπου ο Λεωνίδας Καβάκος θα δώσει μια συναυλία και μια θα κάνει μια σειρά σεμιναρίων. 

Ως έναν από τους πιο εκφραστικούς βιολιστές που μπορούμε να ακούσουμε σήμερα, χαρακτήρισε τον Έλληνα βιρτουόζο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Εσμπεν Τάνγκε. «Ερμηνεύει τα αριστουργήματα για βιολί των Μπαχ και Μότσαρτ για τους κλασικούς του 20ου αιώνα με βαθιά κατανόηση της μουσικής. Η ισχυρή προσωπικότητα, η δεξιοτεχνία του και ο ειλικρινής, άμεσος χαρακτήρας του παιξίματός του, τον ξεχωρίζουν ως καλλιτέχνη σπάνιου διαμετρήματος».

Αυτή δεν είναι η πρώτη διάκριση για τον Λεωνίδα Καβάκο. Ως βιολιστής έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς. Το 2014 πήρε το βραβείο του «Καλύτερου Μουσικού της Χρονιάς», στο πλαίσιο των Gramophone Awards στο Λονδίνο. Στο παρελθόν έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας του Ζάλτσμπουργκ και επισκέπτης μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης. Το μηνιαίο βρετανικό περιοδικό κλασικής μουσικής εγχόρδων «The Strad» τον έχει αποκαλέσει «ο βιολιστής των βιολιστών». 

Το «παιδί θαύμα» παίζει το δικό του βιολί Στραντιβάριους ένα «Abergavenny» κατασκευής του 1724 και συναρπάζει τον κόσμο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.