Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα δυτικά. Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά με λίγα χιόνια σε ορεινά τμήματα. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Κρήτη και πιθανόν στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και στο Αιγαίο, με πιθανότητα για βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική. Από τις απογευματινές ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως σε παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα Επτάνησα από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 και προοδευτικά τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA