Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο K. Μητσοτάκης ανακοινώνει στο CNN επικείμενη χαλάρωση μέτρων και άνοιγμα τουρισμού στην Ελλάδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα μας ωστόσο «χωρίς να διακινδυνεύσουμε μια έξαρση των κρουσμάτων». Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη του, ανακοινώθηκαν 3.465 νέα κρούσματα, 630 διασωληνωμένοι και 56 νεκροί κατά το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας προς το αμερικάνικο κοινό αναγνώρισε πως έχουν όλοι κουραστεί από την κατάσταση στην Ελλάδα, στην οποία βρισκόμαστε εξαιτίας της πανδημίας και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση, ωστόσο σημείωσε ότι «αν η κυβέρνηση δεν είχε λάβει πιο αυστηρά μέτρα πριν από ένα μήνα περίπου η κατάσταση θα ήταν χειρότερη από τη σημερινή».

Ακόμη, δε δίστασε να εκτιμήσει ότι μετά το επόμενο δεκαήμερο οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αρχίσουν να πέφτουν και τόνισε ότι σε σχέση με τους θανάτους ανά εκατομμύριο η χώρα μας συνεχίζει να καταγράφει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ε.Ε. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το καλοκαίρι η χώρα μας θα ανοίξει για να έρθουν με ασφάλεια οι τουρίστες, λέγοντας ότι θέλουμε να είναι η Ελλάδα ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός. «Αναμένουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε πως οι τουρίστες θα έλθουν στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Έχουμε ήδη θέσει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για να βεβαιωθούμε πως οι τουρίστες θα γευτούν την εμπειρία της χώρας μας χωρίς κανένα συμβιβασμό».

Σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η πρόταση του υιοθετήθηκε από την Κομισιόν και έγινε δεκτή επί της αρχής από τα όλα τα μεγάλα κράτη μέλη της Ένωσης. «Είμαστε ανοιχτοί να δρομολογήσουμε μία ανάλογη συμφωνία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έχουμε ήδη κάνει με το Ισραήλ, καθώς έχει εμβολιάσει περισσότερο από το 50% του πληθυσμού του και γιατί η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες. Θα επαναλάβουμε τέτοιες συμφωνίες και με άλλες χώρες εκτός ΕΕ, καθώς αυτό το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο εργαλείο για τις διεθνείς μετακινήσεις», επισήμανε.

Λουίζα Σολομών-Πάντα