Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O John Carpenter στην Αθήνα

Οι ανακοινώσεις για το πιο σημαντικό συναυλιακό καλοκαίρι των τελευταίων πολλών χρόνων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό κι ενδιαφέρον (και μερικά ακόμα σπουδαία ονόματα έρχονται – μείνετε συντονισμένοι στην Popaganda). Ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα είναι ο John Carpenter, ο «μαέστρος του τρόμου» κι ένας από τους πιο καθοριστικούς συνθέτες κινηματογραφικών σάουντρακ στην ιστορία, που θα έρθει στη χώρα μας για δύο συναυλίες (27 και 28/5) στο Piraeus 117 Academy. 

Οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές. Ο 68χρονος σήμερα Carpenter είναι ο πιο σημαντικός σκηνοθέτης ταινιών τρόμου όλων των εποχών, ο άνθρωπος που διαμόρφωσε όσο κανένας άλλος το είδος (και συνδέθηκε αποκλειστικά -όσο λίγοι στην ιστορία- με μια τόσο συγκεκριμένη κινηματογραφική περιοχή) με ταινίες όπως Halloween, H Ομίχλη, Ζουν Ανάμεσά Μας και Christine (χωρίς να ξεχνάμε φυσικά κι άλλα κλασικά φιλμ του όπως η Απόδραση Από Τη Νέα Υόρκη). Όμως υπήρξε και καθοριστικός για την εξέλιξη των κινηματογραφικών σάουντρακ και την ηλεκτρονική μουσική εν γένει – έφτιαχνε ελλείψει μπάτζετ μόνος τη μουσική των ταινιών του με φθηνά συνθεσάιζερ δημιουργώντας κυριολεκτικά σχολή.

Πέρυσι, ο Carpenter (που τα τελευταία 15 χρόνια έχει σκηνοθετήσει μόνο 2 ταινίες) κυκλοφόρησε το πρώτο στούντιο άλμπουμ της καριέρας του, Lost Themes. Και στα μέσα Απρίλη έχει έτοιμο και το Lost Themes II. Τα οποία, μαζί με κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφία του, θα παρουσιάσει στην παγκόσμια περιοδεία που τον φέρνει και στην Αθήνα.

Save the dates: 27 και 28/5.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια ορθίων στην πρώτη φάση της προπώλησης κοστίζουν 39€
Τα εισιτήρια ορθίων στην δεύτερη φάση της προπώλησης κοστίζουν 42€
Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 58€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοστίζουν 78€
Ταμείο:  Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 45€

H προπώληση αρχίζει την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366 Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Διαβάστε τα 10 καλύτερα σάουντρακ της ιστορίας σύμφωνα με τον John Carpenter κι ένα top-10 με τα καλύτερα φιλμ του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA