Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Εμμανουήλ Καραλής «πέταξε» στα 5,81μ [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο μίτινγκ επί κοντώ στο Κλερμόν Φεράν, ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεπέρασε τα 5,81 μ. και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο πέτυχε πριν λίγες ημέρες στην Ουψάλα.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε σήμερα τον πέμπτο του αγώνα στη χρονιά και κατάφερε να περάσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του το φράγμα των 5,80 μέτρων. Ο ανερχόμενος άλτης κάνει εξαιρετικά σταθερή σεζόν, αφού σε όλους του τους αγώνες έχει ανέβει πάνω από τα 5,70 μ., ενώ σε τρεις από αυτούς ολοκλήρωσε την παρουσία του με άλμα πάνω από τα 5,75 μέτρα.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,51 μ., άφησε τα 5,61 μ. για να περάσει με την δεύτερη τα 5,71 μ. και με την πρώτη τα 5,81 μ., ενώ έπειτα είχε δύο καλά άλματα στα 5,87 μ. στην προσπάθεια του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Καραλής με την σταθερότητα που επιδεικνύει τη φετινή σεζόν έχει τις ευκαιρίες να δει τον πήχη σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη και να εξοικειώνεται με αυτά.

Ο Καραλής έκανε τη δεύτερη απόπειρα να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού (5,85 μ.), το οποίο θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ, εκεί όπου θα γίνει ο επόμενος αγώνας του. Ο Καραλής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο σημερινό αγώνα πίσω από τον Μένο Φλουν που πέρασε τα 5,87 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 6,00 μέτρα. Τρίτος ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Μάθιου Κολέτ με 5,71 μέτρα.

Στις γυναίκες, η Αντζέλικα Σιντόροβα ξεπέρασε τα 4,87 μ. και βελτίωσε την δική της κορυφαία επίδοση στον κόσμο, η οποία ήταν 4,85 μέτρα. Δεύτερη με 4,81 μ. ήταν η 22χρονη Ρωσίδα Πωλίνα Κνόροζ που έκανε 11 εκ. ατομικό ρεκόρ και τρίτη η Τίνα Σούτει με 4,75 μέτρα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA