Categories: ΕΛΛΑΔΑNewstrack

Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας εκθέτει τον Άδωνη Γεωργιάδη

Μετά την ανακοίνωσή του χθες στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε παρ’ ότι απαγορεύεται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση για το lockdown, ο Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. «Είχαμε πάρει άδεια για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» δήλωσε έπειτα από το πλήθος αντιδράσεων ο υπουργός Ανάπτυξης, εμφανίζοντας ένα έγγραφο που, όπως υποστηρίζει εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου. Ανέφερε μάλιστα ότι το χαρτί αυτό μπορεί να το ζητήσει οποιοσδήποτε από την Πολιτική Προστασία εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας, αναφέρθηκε στο τι ισχύει με τις θρησκευτικές τελετές, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το lockdown, σχολιάζοντας ότι υπάρχει αναφορά σε γάμους με παρουσία εννέα ατόμων, αλλά όχι σε βαφτίσια. «Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω ακούσει για κατ’ εξαίρεση βάφτιση. Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά την ακούω».

Μεταξύ των αντιδράσεων ήταν και αυτή του πρώην προέδρου της ΔΡΑΣΗ, Αντύπα Καρύπογλου, ο οποίος εκτός της αναφοράς στην παραβίαση των προβλέψεων του ΦΕΚ, αναφέρεται σε πληροφορία που θέλει τον υπουργό Γεωργιάδη να παραβίασε τα μέτρα για να βαφτίσει το βρέφος της οικογένειας του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων προκαλώντας ακόμα περισσότερα σχόλια για το ηθικό της πράξης. Σε επόμενη ανάρτησή του, ο κ Καρύπογλου σχολιάζει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να λάβει κάποιος «ειδική άδεια» από την Πολιτική Προστασία.

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά