Ο  Cortese Caffè επαναπροσδιορίζεται

Καθαρές γραμμές, minimal design, στοιχεία της φύσης και του καφέ, είναι τα χαρακτηριστικά της νέας ταυτότητας του Cortese Caffè. 

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά ο Cortese Caffè ανανεώνει την εικόνα και τις συσκευασίες του, διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα του.  Συλλέγει στοιχεία της φύσης όπως το καφεόδεντρο, το λουλούδι του καφέ, το νερό, τον ήλιο και τα τροπικά ζώα και δημιουργεί νέες συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον, που κρύβουν μέσα την ίδια αγαπημένη γεύση καφέ.

Η ιστορία του Cortese Caffè ξεκινά την εποχή που ο καφές ήταν φάρμακο και πινόταν σχεδόν κρυφά στα φαρμακεία της Ιταλίας – τους προπομπούς των σημερινών καφέ. Σύμφωνα με έναν αστικό μύθο, Cortese, που στα ιταλικά σημαίνει ευγενής, ήταν το παρατσούκλι του εμπνευστή του χαρμανιού του. Ένας νεαρός φοιτητής της Ιατρικής, αριστοκρατικής καταγωγής, που λάτρεψε τον καφέ όσο τίποτα και προτίμησε να ακολουθήσει την καρδιά του. Με τις γνώσεις του στη χημεία τελειοποίησε το χαρμάνι του. Το μυστικό της επιτυχίας του κρυβόταν στο γεγονός ότι καβούρδιζε ξεχωριστά τις ποικιλίες καφέ και μετά έκανε την ανάμειξη τους, φτιάχνοντας το χαρμάνι. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε ένα άρωμα με υπαινιγμούς από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς  που εκφράζουν την ευγενή καταγωγή των σπόρων του καφέ, καθώς και την προσοχή και την ακρίβεια με την οποία παρασκευάστηκε.

Το 2012 ο Cortese Caffè έρχεται και στην ελληνική αγορά και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάκτα την φήμη που του ταιριάζει. Ο καφές που καβουρδίζεται στη μικρή ιταλική πόλη της Πάντοβα, προσαρμόζεται στις υψηλές απαιτήσεις του ελληνικού κοινού και διαμορφώνεται αναλόγως ώστε να έχει πάντα το ίδιο εκλεπτυσμένο γευστικό αποτέλεσμα. 

Η αρχή γίνεται με το χαρμάνι Primus που είναι μια μίξη από κόκκους από την Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Κολομβία και την Ινδία, για να ακολουθήσει το δεύτερο blend Electus όπου σε αυτό συμμετέχουν καφέδες από την Κολομβία, Νικαράγουα, Ονδούρα και Βραζιλία. 

Το Brand παρουσίασε τη νέα του ταυτότητα πριν από λίγες ημέρες σε μια κλειστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο café bar Momix στην οποία όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τους τρεις μοναδικής προέλευσης καφέδες της Cortese Caffè που έρχονται από την Βραζιλία, την Κολομβία και την Αιθιοπία. 

Ξεναγός ήταν ο Ανδρέας Ματθίδης, Dip WSET, G Grader, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων και Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της Β. Σ. Καρούλιας, που με τον μοναδικό του τρόπο ταξίδεψε τους προσκεκλημένους στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου.  

Την αγαπημένη γεύση του Cortese Caffè μπορείτε να απολαύσετε σε ένα από τα συνεργαζόμενα café & bar ανά τη χώρα. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA