Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Χάουι Μάντελ μιλάει για το βίωμα της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής

O Χάουι Μάντελ (Howie Mandel) ζει με σοβαρό άγχος και ψυχαναγκαστική διαταραχή για σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του, αλλά o Αμερικανός ηθοποιός καθημερινά δίνει τον αγώνα του.

«Ζω σε έναν εφιάλτη», λέει ο Μάντελ, 65 ετών, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά συμπτώματα Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής (OCD) -επαναλαμβανόμενες και βασανιστικές σκέψεις, που συχνά προκαλούν ανεξέλεγκτο φόβο για τα μικρόβια- όταν ήταν παιδί.
«Προσπαθώ να συγκρατώ το μυαλό μου. Έχω μια όμορφη οικογένεια και μου αρέσει αυτό που κάνω. Αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να πέσω σε μια σκοτεινή κατάθλιψη που δεν μπορώ να βγω», λέει στο People, που τον φιλοξενεί στο εξώφυλλό του.
Ο ηθοποιός είπε ακόμα ότι η καραντίνα πυροδότησε την ψυχική του υγεία. «Έπαιρνα παρηγοριά από το γεγονός ότι όλοι γύρω μου ήταν καλά. Είναι καλό να παραμείνουμε υγιείς. Αλλά -κατά τη διάρκεια της καραντίνας- ολόκληρος ο κόσμος δεν ήταν καλά. Και ήταν η απόλυτη κόλαση».

Όταν στα 40 του χρόνια ο Μάντελ διαγνώστηκε με OCD μπήκε σε δίλημμα εάν θα έπρεπε να το δημοσιοποιήσει.
«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ντρόπιασα την οικογένειά μου. Τότε σκέφτηκα: “Κανείς δεν πρόκειται να προσλάβει κάποιον που είναι ασταθής”. Αυτοί ήταν οι φόβοι μου», αποκάλυψε ο ηθοποιός.
Αυτό που τον βοήθησε να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές, λέει, είναι το χιούμορ. «Αν δεν γελάω, κλαίω. Η κωμωδία με έσωσε κατά κάποιο τρόπο», λέει ο Μάντελ.

Σήμερα, ο Μάντελ, λέει ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει καταστάσεις υπερβολικής κατάθλιψης, αναγνωρίζει ότι το κοινό μπορεί να μην καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA