Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.10.2020

«Οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν στον κορωνοϊό. Πλέον όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν»

«Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σκοινί, όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα», είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη.

Η κυρία Μικροβασίλη εκτός από νοσηλεύτρια, είναι και υγειονομικός σε ειδικές μονάδες, εκπαιδευμένη στο σχέδιο Ξενοκράτης, ένα πρόγραμμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιών, Έμπολα και πυρηνικών εκρήξεων.

«Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σκοινί, το οποίο είναι ανάμεσα στο σπίτι και ανάμεσα στη δουλειά. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν το αντιμετωπίζαμε. Είχαμε την ρουτίνα μας. Επικίνδυνη μεν, αλλά γνωστή. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Και απ’ό,τι βλέπω, έχουμε κι έναν ακόμα εχθρό, την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε (σσ. όταν δεν τηρούν τα μέτρα). Κι εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω, κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας, κι εμείς θέλουμε να δούμε τους γονείς μας. Eγώ έχω να δω την μητέρα μου 9 μήνες. Το ίδιο άγχος κουβαλάω κάθε μέρα και για τα παιδιά μου. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, δεν σέβεται το υγειονομικό προσωπικό που αυτή τη στιγμή δίνει έναν ολόκληρο αγώνα. Οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Το ιστορικό αυτό μας λέει. Όταν φτάνουν πλέον σε μας είναι πάρα πολύ αργά. Είναι ήδη διασωληνωμένοι και η κατάσταση είναι πάρα πολύ βαριά».

Μίλησε για τις ΜΕΘ, λέγοντας πως μέχρι και τον Ιούνιο, πολλοί από τους διασωληνωμένους κατάφερνα και έβγαιναν από τις εντατικές, ωστόσο πλέον «όσοι μπαίνουν δε βγαίνουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική».

Οι ηλικίες στις ΜΕΘ κυμαίνονται μεταξύ 45 και 85 ετών, ενώ δεν έχουν όλοι υποκείμενα νοσήματα.

Για τις μάσκες και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιούν, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δε θέλω».

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.