Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.09.2021

Νίκη Νετανιάχου στο Ισραήλ. Το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών σε 5 σημεία.

Καθαρή νίκη Νετανιάχου που υπόσχεται να προστατεύσει «Εβραίους και μη».

Μετά από μία νύχτα «θρίλερ» με τα exit poll να  μην μπορούν να προβλέψουν το νικητή των ισραηλινών εκλογών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ συγκεντρώνεται στα εξής 5 σημεία:

1. Μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με το κόμμα του Likud να σημειώνει μία εντυπωσιακή νίκη ενάντια στο κεντροαριστερό κόμμα Zionist Union και τον ηγέτη του, Ισαάκ Χερτσόγκ. Οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι έδωσαν μία μάχη στήθος με στήθος το βράδυ των εκλογών, με το Νετανιάχου ωστόσο να παίρνει μία εντυπωσιακά άνετη νίκη, αποσπώντας 30 έδρες στη Βουλή, έναντι 24 του βασικού του αντιπάλου.

2. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Likud, η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

3. Ο Ισαάκ Χερτσόγκ παραδέχθηκε την ήττα του, υποστηρίζοντας πως το κόμμα του θα παραμείνει μία εναλλακτική πρόταση στην πολιτική Νετανιάχου. Ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι θα προστατέψει «Εβραίους και μη».

4. Κύκλοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ θεωρούν ότι η νίκη Νετανιάχου μπορεί να οδηγήσει το Παλαιστινιακό Ζήτημα σε νέα κρίση, θέση που συμμερίζεται ο διπλωμάτης της Σουηδίας στο Ισραήλ, Καρλ Μπίλντ. Το Ιράν προβλέπει απρόσκοπτη συνέχιση των σχέσεών του με το Ισραήλ.

5.  Το 71,8% των 5,8 εκατομμυρίων Ισραηλινών ψηφοφόρων πήγε στις κάλπες, ποσοστό ρεκόρ από τις εκλογές του 1999.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.