Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.10.2021

Νικαράγουα: Ο Ντανιέλ Ορτέγα θα είναι υποψήφιος για τέταρτη συναπτή προεδρική θητεία

Ο Ορτέγα, πρώην ηγέτης των σαντινιστών ανταρτών που είχε κυβερνήσει τη χώρα από το 1979 ως το 1990, επέστρεψε στην εξουσία το 2007.

Το κυβερνών κόμμα στη Νικαράγουα ενέκρινε χθες Δευτέρα, ομόφωνα, την υποψηφιότητα του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, 75 ετών, για 4η συναπτή θητεία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Το συνέδριο του κόμματος Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) ενέκρινε επίσης την υποψηφιότητα της συζύγου του, της Ροσάριο Μουρίγιο, για μια δεύτερη συναπτή θητεία στην αντιπροεδρία.

Ο Ντανιέλ Ορτέγα, ο πρώην ηγέτης των σαντινιστών ανταρτών που είχε κυβερνήσει τη χώρα από το 1979 ως το 1990, επέστρεψε στην εξουσία το 2007.

Επτά επίδοξοι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης για την προεδρία έχουν συλληφθεί από τις αρχές του Ιουνίου δυνάμει νόμων που υιοθετήθηκαν στα τέλη του 2020 και επιτρέπουν τη φίμωση της αντιπολίτευσης. Οι νόμοι και το κύμα συλλήψεων έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Η Κριστιάνα Τσαμόρο, που θεωρείτο η πιο σοβαρή αντίπαλος του προεδρικού ζεύγους, ήταν η πρώτη που τέθηκε υπό κράτηση. Είναι κόρη της Βιολέτας Τσαμόρο Μπάριος, η οποία είχε νικήσει τον Ντανιέλ Ορτέγα στις εκλογές του 1990.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε χθες κυρώσεις στη Ροσάριο Μουρίγιο, έναν γιο του κ. Ορτέγα και έξι στελέχη του νικαραγουανού κρατικού μηχανισμού προσάπτοντάς τους ευθύνες για τις «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που βλέπει στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.