Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νέος κοροναϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό για πιθανό κρούσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 30 ετών που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Ο νέος άνδρας είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Κίνα και, πριν λίγες ημέρες, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης- λοίμωξης του αναπνευστικού.

Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου επικράτησε αναστάτωση ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» επί τόπου έσπευσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος προκειμένου να συντονίσει τα μέτρα προστασίας. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός, με το ιατρικό προσωπικό να λαμβάνει όλα τα ατομικά μέτρα προστασία.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο. Σύμφωνα με ιατρική πηγή του νοσοκομείου, ο 30χρονος με συμπτώματα είπε στους γιατρούς πως κατά την παραμονή του στην Κίνα είχε διαμείνει σε ξενοδοχείο όπου ένας από τους πελάτες νόσησε αργότερα από τον κοροναϊό. 

Προς το παρόν ο 30χρονος παραμένει στα εξωτερικά ιατρεία, με τους γιατρούς να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργεί το Ινστιτούτο Παστέρ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός που ούτως ή άλλως ήταν σε επιφυλακή.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης