Categories: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Νεκρός από πυρά ο δημοσιογράφος Μπρεντ Ρενό στο Ιρπίν

Νεκρός εντοπίστηκε ο δημοσιογράφος Μπρεντ Ρενό, απεσταλμένος στο Ιρπίν της Ουκρανίας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπρεντ Ρενό ήταν απεσταλμένος των New York Times. Αργότερα ωστόσο, η αμερικανική εφημερίδα, διευκρίνισε ότι ο δημοσιογράφος δεν ήταν σε δική της αποστολή στο Ιρπίν. «Δεν ήταν σε αποστολή για κανένα γραφείο των Times στην Ουκρανία», όπως ανέφεραν.

Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος αναγνωρίστηκε από την ουκρανική αστυνομία ως 51χρονος πολίτης των ΗΠΑ και ανταποκριτής ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Κιέβου.

«Φυσικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι ένα ρίσκο, αλλά ο Αμερικανός πολίτης Μπρεντ Ρενό πλήρωσε τη ζωή του επειδή προσπάθησε να αναδείξει την εφευρετικότητα, τη σκληρότητα και την σκληρότητα του επιτιθέμενου», δήλωσε στο Facebook ο αρχηγός της αστυνομίας της Περιφέρειας Κιέβου, Αντρίι Νεμπίτοφ.

Ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε σε δήλωση ότι ο Μπρεντ Ρενό «πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθεια να αποκαλύψει την αγριότητα και τη σκληρότητα του επιτιθέμενου».

Ο Ρενό δούλευε αρκετά συχνά με τον αδελφό του, Κρεγκ, ενώ κέρδισε το βραβείο Peabody για ένα ντοκιμαντέρ για το Vice News. Οι δυο τους έχουν δουλέψει σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα από ζώνες συγκρούσεων και κέντρα μεταναστών σε όλο τον κόσμο.

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα αδέρφια έχουν καλύψει τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τον σεισμό στην Αϊτή, τη βία των καρτέλ στο Μεξικό και τους πρόσφυγες στην Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA