Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
01.08.2021

Νέοι βομβαρδισμοί κατά της Γάζας από το Ισραήλ

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στον παλαιστινιακό θύλακα μετέδωσαν πως ακούστηκαν εκρήξεις μέσα στη νύχτα.

Νέους βομβαρδισμούς εξαπέλυσε σήμερα η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το ισραηλινό επιτελείο, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις μέσα στη νύχτα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αρχικά ότι αεροσκάφη του έπληξαν θέσεις της Χαμάς αναφέροντας πως επρόκειτο σε αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, ώστε να προκληθούν πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ χθες.

Όμως, στη συνέχεια υποστήριξε πως «η προειδοποίηση οφειλόταν σε πυρά πολυβόλων από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας» κι γι’ αυτό ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες αεράμυνας στα νότια της χώρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή της εβδομάδας και μετά το τέλος του πολέμου των ένδεκα ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και τον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι έβαλε στο στόχαστρο στρατιωτική θέση της Χαμάς και εγκατάσταση για την εκτόξευση ρουκετών, αντίστοιχα στην πόλη της Γάζας και στη Χαν Γιούνις, πόλη στο νότιο τμήμα του θύλακα ο οποίος τελεί υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό επί σχεδόν δεκαπέντε χρόνια.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού επιτελείου, στρατηγός Αβίβ Κοχαβί, απαίτησε από τους υφισταμένους του να «εντείνουν την προετοιμασία» για «σειρά σεναρίων», συμπεριλαμβανομένης της «επανέναρξης των εχθροπραξιών», μετά τη νέα σύρραξη στην οποία σκοτώθηκαν 260 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα, ανάμεσά τους παιδιά, έφηβοι και μαχητές, και 13 νεκροί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Οι νέες επιδρομές καταγράφονται την ώρα που η Αίγυπτος συνεχίζει τις προσπάθειες για να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επέτρεψε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος-αστραπή.

Πηγή: efsyn

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.