Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ναβάλνι: «Ο μανιακός Πούτιν θα σταματήσει αν εναντιωθούμε τώρα στον πόλεμο»

Ο δριμύς επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι έκανε έκκληση για τη διοργάνωση αντιπολεμικών διαδηλώσεων στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις την Κυριακή. «Ο τρελός μανιακός Πούτιν θα σταματήσει το συντομότερο από τον λαό της Ρωσίας αν εναντιωθούμε τώρα στον πόλεμο», αναφέρει ο Ναβάλνι σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Πρέπει να πηγαίνετε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο, ακόμη κι αν φαίνεται ότι όλοι είτε έφυγαν ή φοβούνται… Είστε η ραχοκοκαλιά του κινήματος κατά του πολέμου και του θανάτου», σημειώνει. Η Ρωσία εισέβαλε στρατιωτικά στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στη σφοδρότερη επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της κάνουν λόγο για αβάσιμη δικαιολογία για έναν προσχεδιασμένο πόλεμο, ο οποίος έχει προκαλέσει φόβους για μια γενικευμένη σύρραξη στην Ευρώπη.

EPA/YURI KOCHETKOV

Το παρατηρητήριο των διαδηλώσεων OVD-info αναφέρει ότι 13.908 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή 2,5 ετών για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία, αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιβηρία το 2020.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση εις βάρος του. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και τον έχει χαρακτηρίσει ανατρεπτικό στοιχείο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Οι ρωσικές αρχές έχουν στο παρελθόν διαλύσει διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι και έχουν συλλάβει χιλιάδες διαδηλωτές. Οι σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις υπέρ του θεωρούνται παράνομες και οι πολίτες καλούνται να μη συμμετάσχουν.

Ο Ναβάλνι μπορεί και αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των δικηγόρων του και των συνεργατών του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA