Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης : Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

“Απευθύνω έκκληση προς όλους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο”, είπε και ζήτησε από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί να πείσουν τους συναδέλφους τους. Προειδοποίησε δε, πως όσοι δεν πεισθούν θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, καθώς εκτιμήθηκε πως δεν συνιστά ενδεδειγμένη λύση τη στιγμή μάλιστα, που ένα ποσοστό άνω του 70% έχει εμβολιαστεί.

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, αφού ανέφερε πως πρόκειται για προσωπική απόφαση των γονιών, τόνισε πως ο ίδιος αν είχε παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν θα είχε πρόβλημα να τα εμβολιάσει.

Σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει συζήτηση με τους γιατρούς για το κάθε παιδί και υπογράμμισε πως τα μηνύματα από τον εμβολιασμό των εφήβων είναι ενθαρρυντικά. “Όλοι να χτίσουμε ένα τείχος ανοισίας ώστε να αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα αυτός ο εφιάλτης”, είπε.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA