Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Δε χρειάζεται να καεί το δάσος για να μπουν ανεμογεννήτριες»

Ανυπόστατη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε συζήτηση που συσχετίζει τις φωτιές στη χώρα με την τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

“Είναι ανυπόστατη αυτή αυτή η συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες. Το Σύνταγμα προβλέπει πως μια καμένη έκταση πρέπει να κηρυχθεί αναδασωτέα. Το ίδιο το Σύνταγμα επιτρέπει άλλωστε εντός δασών να γίνονται παρεμβάσεις για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος. Δεν χρειαζόταν να καούν τα δάση για να γίνουν ανεμογεννήτριες, όπως και έχουν γίνει σε πολλά δάση”, είπε αρχικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

“Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην πολιτική όλου του πλανήτη εναντίον του διοξειδίου του άνθρακα. Οι ανεμογεννήτριες είναι σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή τη συζήτηση συναντήθηκαν πολλά υπόγεια ρεύματα, με αντιεμβολιαστές, με άλλους που μιλούσαν για σενάρια ότι θα κάποιοι καίνε εκτάσεις για να προστατευτεί η περιοχή και να μη γίνουν ανεμογεννήτριες. Η απόφαση του 2012 του ΣτΕ ισορροπεί και προβλέπει ξεκάθαρα το τι προβλέπεται”.

POPAGANDA