Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.07.2022

Μητέρα Τοπαλούδη: Η έμφυλη βία σκοτώνει σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν επιτρέπει το «όχι»

«Σε καιρό πανδημίας δε σκοτώνει μόνο ο κορωνοϊός αλλά και η έμφυλη βία. Σπίτια που κρύβουν Γολγοθά, με κακοποιητές συζύγους» τόνισε και υπογράμμισε μάλιστα πως «πολλές γυναίκες οι αστυνομικοί τις αποτρέπουν να κάνουν καταγγελίες».
Μητέρα Τοπαλούδη: Η έμφυλη βία σκοτώνει σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν επιτρέπει το «όχι»

Η Κούλα Τοπαλούδη μίλησε για την 20χρονη Καρολάιν και το γεγονός ότι «δεν συνδέθηκε με οικοδόμο η μπετατζή, αλλά με ωραίο πιλότο». «Σε καιρό πανδημίας δε σκοτώνει μόνο ο κορονοϊός αλλά και η έμφυλη βία. Σπίτια που κρύβουν Γολγοθά, με κακοποιητές συζύγους», δήλωσε στην ΕΡΤ η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Οι νάρκισσοι και η πατριαρχική κοινωνία δεν επιτρέπουν όχι. Ακόμη και η φίλη της δεν έκανε τίποτα να ενημερώσει τους γονείς. Κι αυτός με μεγάλο σαδισμό έπεσε στο κορμί της κι έβαλε πάνω στη νεκρή μανούλα το παιδί, που θα μισήσει για μια ζωή τον φονιά», σχολίασε η Κούλα Τοπαλούδη, επισημαίνοντας μάλιστα για την Καρολάιν πως «δε μίλησε για να μην χαλάσει το παραμύθι».

«Δέχομαι μηνύματα από πολλές γυναίκες, 30ρες με παιδιά 7 χρονών που λένε ότι θα τα τινάξουν στον αέρα γιατί δεν αντέχουν», πρόσθεσε η μητέρα, αναφερόμενη σε λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία που υφίστανται πολλές γυναίκες. «Μου λένε “Δεν τον αντέχω τον άντρα μου, συνεχώς με υποτιμάει, συνεχώς δέχομαι βία”» είπε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί δε γίνεται το επόμενο βήμα με καταγγελία», η ίδια σχολίασε πως «πολλές γυναίκες οι αστυνομικοί τις αποτρέπουν να κάνουν καταγγελίες. Γυναίκες είναι τραυματισμένες στο νοσοκομείο με μώλωπες και δεν τολμούν να καταγγείλουν γι’ αυτό τον λόγο τον κακοποιητή σύζυγο. Πού να απευθυνθούν;»

https://www.youtube.com/watch?v=lvQ-MYRjvaQ

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.