Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση κατά του Pornhub από δεκάδες γυναίκες για δημοσίευση βίντεο χωρίς τη συναίνεση τους

Περισσότερες από 30 γυναίκες μηνύουν την εταιρεία MindGeek στην Καλιφόρνια που κατέχει την ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου Pornhub, καταγγέλλοντας εκμετάλλευση από τη χρήση πορνογραφικών βίντεο.

Αναφέρουν ότι ανέβηκαν βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στην ιστοσελίδα, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ στην αγωγή τους κατηγορούν την καναδική εταιρεία για διοίκηση «εγκληματικής επιχείρησης».

Όπως μεταδίδει το BBC, το PornHub σε ανακοίνωση του χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «εντελώς παράλογες» και «ψευδείς», ενώ γενικώς η εταιρεία υποστηρίζει ότι κάθε βίντεο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα της ελέγχεται πριν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

«Το Pornhub διατηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά παράνομο περιεχόμενο, και ερευνά κάθε παράπονο ή κατηγορία που γίνεται σχετικά με περιεχόμενο στην πλατφόρμα» δήλωσε η εταιρεία στο BBC, για να προσθέσει ότι διαθέτει «τις πιο ολοκληρωμένες διασφαλίσεις στο ιστορικό των χρηστών, που περιλαμβάνουν απαγόρευση μεταφορτώσεων από μη επαληθευμένους χρήστες».

Το CBS από την πλευρά του ωστόσο μεταφέρει ότι το PornHub δεν δεν απαιτεί από τους χρήστες του να επαληθεύσουν την ταυτότητα ή την ηλικία όσων εμφανίζονται στα βίντεό του – ούτε επιχειρεί να πάρει τη συγκατάθεση των ατόμων που φαίνονται στο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύεται στον ιστότοπο.

Μία από τις κοπέλες που συμμετέχουν στη μήνυση δήλωσε στο CBS ότι ήταν μόλις 17 ετών όταν το αγόρι της την ανάγκασε να γυρίσει βίντεο γυμνή. Η κοπέλα δήλωσε ότι το βίντεο στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στο PornHub χωρίς τη συναίνεση της και ότι το ανακάλυψε από έναν φίλο της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο έρευνα της εφημερίδας New York Times κατηγόρησε το Pornhub ότι περιέχει βίντεο με κακοποίηση παιδιών και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς. Και σε εκείνη την περίπτωση η εταιρία απέρριψε τους ισχυρισμούς ως αναληθείς.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA