Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μια ομάδα νεαρών Ιρακινών κάνει παρκούρ στα ερείπια της Μοσούλης [ΒΙΝΤΕΟ]

«Αυτό το σπορ σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας», λέει ο Μπασίμ Αλ-Αζάουι, ένας από τους νέους Ιρακινούς που αποφάσισαν να μην αφήσουν τον πόλεμο να τους σταματήσει και μετέτρεψαν τα ερείπια της πολύπαθης Μοσούλης, σε γήπεδο παρκούρ.

Περισσότερα από 8.400 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πόλη κατά την διάρκεια των εννιάμηνων μαχών ανάμεσα στις δυνάμεις της κυβέρνησης και των εξτρεμιστών του ISIS, που ήθελαν να την κάνουν προπύργιό τους. 

Όλα αυτά όμως δεν τους εμπόδισαν από το να κάνουν αυτό που αγαπούν και αθλούνταν ακόμα και όταν ο ISIS είχε τον έλεγχο της πόλης τους. «Για την ακρίβεια, μας έβλεπαν και μας ζητούσαν να γίνουμε μέλη τους γιατί θεωρούσαν ότι θα τους ήμασταν χρήσιμοι ως προπονητές. Αρνήθηκα και δόξα σοι ο θεός δεν έπαθα κάτι», αφηγείται ο Αμπντουλραζάκ. 

Έντεκα χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους μέχρι τον Ιούλιο του 2017, οπότε και ο δυνάμεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών απωθήθηκαν επιτέλους από την Μοσούλη. 

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι