Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

LUCA_T.: Μια “μοριακή χορογραφία” από την YELP danceco

Με το έργο LUCA_T. η χορογράφος Μαριέλα Νέστορα συνεχίζει την καλλιτεχνική της έρευνα γύρω από τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο και την έννοια της συνύπαρξης.

Ο τίτλος αναφέρεται στον αρχέγονο οργανισμό L.U.C.A. (Last Universal Common Ancestor) ο οποίος, σύμφωνα με μελέτες, ήταν ο πρώτος επί της γης κι από αυτόν προέρχονται όλα τα έμβια όντα του πλανήτη.

Η χορογράφος προτείνει μια “μοριακή χορογραφία”: διερευνά τη δημιουργία ενός εύθραυστου οικοσυστήματος που εξελίσσεται και μεταβάλλεται μέσα σε ένα περιβάλλον, το οποίο συγχρόνως συν-διαμορφώνει. Σε μια διαδικασία που πραγματεύεται τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο ταυτόχρονα, οι ερμηνευτές κινούνται σε έναν κόσμο συνεχών εναλλαγών μεταξύ οικειότητας, έκπληξης και παράδοξου.

Το εφήμερο σύστημα συνύπαρξης που δημιουργείται στο έργο LUCA_T. συμπράττει με τον εν δυνάμει χορό της αντίληψης και οπτικής του κοινού, προσκαλώντας μας να απομακρυνθούμε από όσα γνωρίζουμε κι αναμένουμε, και να αφεθούμε σε αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για μία εμπειρία που μας υπενθυμίζει πως είμαστε- είτε το θέλουμε είτε όχι – συνδεδεμένοι και αλληλοεξαρτώμενοι σε αυτόν τον πλανήτη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 & 29 Ιουλίου 2021, στις 21:30 στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 Βύρωνας.

*Ώρα προσέλευσης 30’ νωρίτερα
** Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
email: LUCA.T.YELP@gmail.com ή τηλ: 6974194670, 6944182731

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA