Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
30.07.2021

Μια “Hot Jazz Night” από το Avopolis Radio στο Χοροστάσιο

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το ιντερνετικό ραδιόφωνο του Avopolis μπαίνει στο Χοροστάσιο και παίζει μουσική μόνο από βινύλια. Μαζί και το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη, ζωντανά.

Το avopolis.gr και το avopolisradio.gr παρουσιάζουν μπλα μπλα μπλα…

Άστα αυτά.

Πάμε να περάσουμε καλά σε ένα event λίγο διαφορετικό από τα Σαββατόβραδα στο κέντρο της πόλης. HOT JAZZ θα λέγεται αλλά δεν θα έχει μόνο JAZZ,θα έχει όμως dj set MONO ΜΕ ΒΙΝΥΛΙΑ. Και θα έχει και LIVE, γιατί πάντα μας αρέσει σε μια Σάββατιάτικη βόλτα να βλέπουμε ζωντανά μουσικούς να παρουσιάζουν τον ήχο τους.

Σχετικά με τον ήχο:

H jazz, ξέρετε…άνοιξε τις πόρτες για όλη τη “μαύρη” μουσική τού σήμερα και έτσι όπως ποτέ δε χώρεσε σε φόρμες και με φυσικό τρόπο εξελίχθηκε, έτσι ακριβώς θα σερβιριστεί από τα πλατώ μας σε όλες της τις εκδοχές, ναι, σε ένα βράδυ Σαββάτου στο κέντρο της πόλης. Και πάντα μόνο απο βινύλια. Όχι τα 15 λεπτά τού “παίξε λίγο φανκ soul-άκια και λίγη disco να γουστάρουμε” των αφεντικών στα bar της πόλης, ούτε “βάλε και κανα jazzάκι για κλείσιμο”. Το βινυλιακό παιχνίδι από τους καλύτερους του σταθμού θα είναι αυστηρό. Η jazz θα χορεύεται και θα ακουστεί μαζί με όλα τα παράγωγά της. Από τη free στη χορευτική και από εκεί στη rare groove & funk – soul μεριά της, μέχρι τη house και την disco. Θα είναι καυτή. Θα κορυφώνει και θα έρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου.

Η Evdokia Preka θα φροντίσει αρχικά για αυτό.

Και αμέσως μετά η sample εκδοχή της, έτσι όπως μπήκε στα beats του Dilla και πια έκανε παγκόσμιο το “δικό μας” Κερκυραίο beatmaker Jesvs Lost. Το Gamble έχει πια πάνω απο μισό εκατομμύριο streams. Πόσους Έλληνες beatmakers ξέρετε με αυτό το νούμερο. Τον υπέγραψε ο Kutmah στην ανεξάρτητη IZWID. Όπου Kutmah, σημειώστε τον μαν που έδειξε τον δρόμο στη σκηνή τής Brainfeeder και του Flying Lotus στο L.A. Άρα, τώρα ξέρετε, το live beatmaking session του JESVS LO5T alive & kicking.

Μετά, η εγκυκλοπαίδεια του σταθμού. Ο Angelos Kyrousis τού Rock & Roll Circus ξέρει τη dance πλευρά της jazz γιατί είναι απόφοιτος της μεγάλης Blue Note σχολής.

Και θα το δώσει «έτοιμο» στο «δάσκαλο» George Kontrafouris και το baby trio του. Τα λόγια εδώ περιττεύουν και πέραν της όποιας τιμής μάς γίνεται (να εμφανίζεται ζωντανά στo ΗΟΤ JAZZ βράδυ μας) ας σημειωθεί ότι το ακριβώς προηγούμενο live ήταν στο Birdland Theater της Nέας Υόρκης.

Phew, time to get loose and start the party.

Ο Συμεών Νομίδης πέραν από το απίστευτο poster που φιλοτέχνησε, έχει τα σωστά 45αράκια για τα πόδια σας και την ψυχή σας.
Και ασφαλώς, όλο το παραπάνω οδηγεί στο “jazz” φάρο του σταθμού. Στο headline dj show της βραδιάς ο “digger” της καρδιάς μας Zois Chalkiopoulos aka Mr.Z θα μετατρέψει τον χώρο στο δικό μας Dingwalls και θα εμείς θα χορέψουμε like noone’s watching.
Σε μια βραδιά όπου όλα θα συμβούν με τον πιο πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με το “mainstream” Σαββατόβραδο, τα live, τα βινύλια και οι φίλοι θα είναι εκεί για να σώσουν την ψυχή μας. Ελπίζουμε και τη δική σας.
Ξέρουμε, ήταν μακρύ και λεπτομερέστατο, όπως οι σημειώσεις στα οπισθόφυλλα των αγαπημένων μας δίσκων.

A Hot Jazz Night
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2Β)
Εισιτήριο 5 ευρώ. All proceeds go to Avopolis Radio.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.