Μια 3D κλειτορίδα θα εκπαιδεύσει Γάλλους μαθητές για το σεξ

Η πρώτη ανατομικά σωστή, με λογισμικό ανοιχτού κώδικα, 3D κλειτορίδα στον κόσμο είναι εδώ και μπορεί να φέρει επανάσταση στο πως τα παιδιά μαθαίνουν για τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει στο σεξ.

Ο Guardian αναφέρει πως το γλυπτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς κοινωνιοϊατρικής έρευνας της Οντίλ Φίλλοντ, η οποία εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν μια εικόνα του τι συμβαίνει στο σώμα τους, όταν ερεθίζονται. 

“Αν κατανοήσει τον βασικό ρόλο που παίζει η κλειτορίδα, μια γυναίκα μπορεί να σταματήσει να νιώθει ντροπή ή ότι δεν είναι κανονική όταν η κολπική συνουσία δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για αυτήν. Δεδομένων των ανατομικών στοιχείων, αυτή είναι η πιο συχνή περίπτωση για τις περισσότερες γυναίκες.”

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν υπερασπιστεί την ανακοίνωση, με το FranceTVInfo να σχολιάζει ότι η κλειτορίδα παραβλέπεται συχνά από γιατρούς και ερευνητές για χάρη του πέους.

Ο ακτιβισμός ευαισθητοποίησης για την κλειτορίδα στην Γαλλία βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο: Ένα γκρουπ θετικά σεξουαλικών φεμινιστών, με το όνομα “Les Infemmes”, έχει δημιουργήσει το fanzine “L’Antisèche du Clito”, δηλαδή “Ο Οδηγός του Πρωτάρη για την Κλειτορίδα”, ενώ η ένωση “Osez Le Féminisme” παλεύει κατά της σιωπής γύρω από την κλειτορίδα από το 2011.

Ωστόσο, το ερώτημα κατά πόσο το γλυπτό αυτό θα χρησιμοποιηθεί ευρέως μένει ακόμη να απαντηθεί.

Ενώ ο Guardian αναφέρει ότι “θα χρησιμοποιηθεί για την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία της Γαλλίας, από την πρωοτβάθμια μέχρι την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τον Σεπτέμβρη”, η γαλλική ιστοσελίδα Makery γράφει ότι η ιδέα αυτή δεν θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όπου θα συνοδεύσει ένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ της εταιρείας V’idéaux.

Και καθώς έχουν υπογραμμίσει αρκετά δημοσιεύματα, το τρισδιάστατο μοντέλο μάλλον δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα.

Μία πρόσφατη κυβερνητική έκθεση για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών διαπίστωσε ότι το ισχύον γαλλικό πρόγραμμα για τις κατευθυντήριες γραμμές της σεξουαλικής αγωγής σημειώνει πως “τα νεαρά αγόρια είναι πιο εστιασμένα στην σεξουαλικότητα των γεννητικών οργάνων, ενώ τα κορίτσια δίνουν περισσότερη σημασία στην αγάπη”.

Οπότε ναι, είναι λίγο ξεπερασμένη.

Μπορείτε να δείτε  στο βίντεο πως σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι τρισδιάστατες κλειτορίδες:

Πηγή: Independent

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου