Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
22.10.2020

Mediterraneo: Μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Heretic γυρίζεται στην Ελλάδα

Το 2015 η σοκαριστική φωτογραφία ενός μικρού παιδιού από τη Συρία να κείτεται νεκρό σε μια τουρκική ακτή έκανε το γύρο του κόσμου.

Πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στην Καταλονία, ένας ναυαγοσώστης, ο Oscar Camps, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη και να προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά του σε εκείνους που τη χρειάζονταν. Λίγες μέρες μετά, τον Οκτώβριο του 2015, σε ένα από τα πλέον θανατηφόρα ναυάγια των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο, ο Camps συμμετείχε καθοριστικά στην διάσωση 242 ανθρώπων. Άλλοι 60 έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία. Η εμπειρία αυτή τον οδήγησε στη δημιουργία της ΜΚΟ Open Arms.

5 χρόνια, χιλιάδες κυριολεκτικά ώρες στη θάλασσα και αποστολές διάσωσης μετά, μια βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ανθρωπιστικό του έργο και μια κατάσχεση πλοίου από το ιταλικό λιμενικό με την κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων» μετά, η ιστορία του Oscar Camps γίνεται ταινία. Σε σκηνοθεσία του αναγνωρισμένου Ισπανού σκηνοθέτη Marcel Barrena και τους σπουδαίους Eduard Fernández και Dani Rovira στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το Mediterraneo είναι η νέα μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Heretic. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αττική, με τις απαιτητικές -όσο και εντυπωσιακές- αναπαραστάσεις θαλάσσιων διασώσεων να πραγματοποιούνται στην περιοχή του Σχοινιά.

H ταινία αναμένεται στις αίθουσες το 2021. 

Σκηνοθέτης: Marcel Barrena 

Σεναριογράφος: Danielle Schleif 

Παραγωγοί: Antoni Folguera, Adria Mones Murlans, Ibon Cormezana, Ignasi Estapé Καρναβάς Γιωργος, Κοντοβράκης Κωνσταντίνος

Executive Producer: Sandra Tapia

Οργάνωση Παραγωγής: Albert Espel, Κωστας Σφακιανάκης

Διευθυντής φωτογραφίας: Kiko de la Rica

Ηχολήπτρια: Eva Valiño

Μοντέρ: Nacho Ruiz Capillas

Production designer: Πηνελοπη Βαλτή 

Ενδυματολόγος: Χειμώνα Δέσποινα 

Μακιγιέζ: Κυριακή Μελλίδου 

Συνθέτης: Lucas Vidal

Casting Director: Μάκης Γαζής

Πρωταγωνιστουν: Eduard Fernandez, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi Lopez, Γιωτα Φεστα, Γιώργος Νιάρος, Βασίλης Μπισμπίκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Δρόσος Σκώτης

Μια παραγωγή των FASTEN FILMS, LASTOR MEDIA, ARCADIA MOTION PICTURES, CADOS PRODUCIONES και της HERETIC

Με την υποστήριξη των: TVE, Movistar, Media CREATIVE EUROPE, Televisió de Catalunya, ICAA, ICEC, ΕΚΟΜΕ Α.Ε. και του ΕΚΚ

Διεθνείς Πωλήσεις: Filmax International Sales

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.