Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ματαιώθηκε οριστικά η συνάντηση του Στ. Κοντονή με τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ματαιώθηκε οριστικά η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τους μεγαλομετόχους τριών μεγάλων ΠΑΕ της Super League, τους Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ), Ιβάν Σαββίδη (ΠΑΟΚ) και Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός).

Με επίσημη ανακοίνωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού, έγινε γνωστό ότι η συνάντηση ματαιώθηκε, αλλά οι προσπάθειες του υπουργείου «θα συνεχιστούν σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».

Το σίριαλ για την πραγματοποίηση της συνάντησης ξεκίνησε από το πρωί, όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει ο κ. Μαρινάκης, λόγω του νομικού κωλύματος που έχει για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και τις επιφυλάξεις για την παρουσία του, που εξέφρασε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ακολούθως διέρρευσε από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ότι χωρίς την παρουσία Μαρινάκη δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για την πραγματοποίηση της συνάντησης, αφού είχε τεθεί ως όρος από τους κυρίους Μελισσανίδη και Σαββίδη η συμμετοχή των ιδιοκτητών και των τριών ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού:

«Η σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), για τους λόγους που είναι γνωστοί, αλλά που πρέπει περαιτέρω να διευκρινιστούν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η συζήτηση που θα αφορούσε την χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για την στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου -όπως λανθασμένα αναφέρεται- και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από την σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη –μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων- πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας τάξης, την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA