Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.07.2022

«ΜΑΤατζής μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο» – Δικηγόρος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

«Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας Ματατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές».
«ΜΑΤατζής μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο» – Δικηγόρος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο δικηγόρος, Βασίλης Αρχιμανδρίτης, για τη σημερινή επίδειξη ισχύος και την καταστολή στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν. Ο δικηγόρος, με κατεύθυνση το γραφείο του, βρέθηκε τυχαία μπροστά σε απίστευτη αστυνομική βία και καταστολή εναντίον διαδηλωτών.

Μιλώντας στο koutipandoras.gr και τον Αντώνη Ρηγόπουλο, ο δικηγόρος αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας κατήγγειλε το όργιο βίας και καταστολής, αλλά και τον ξυλοδαρμό του.

Όπως αναφέρει, στάθηκε για να παρατηρήσει την εξέλιξη της πορείας πριν ακόμη αρχίσουν τα επεισόδια. «Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας Ματατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ένας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα. Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ», περιγράφει.

Μπροστά στον κ. Αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο ίδιος, ένας άνδρας των ΜΑΤ «πατάει το λαιμό ενός, πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή» και συνεχίζει: «Στέκομαι από πάνω του αμίλητος και όταν βλέπω να μην κουνιέται ο διαδηλωτής λέω στον ΜΑΤατζή “μήπως να μην του πατάτε το λαιμό μην έχουμε κανένα ”ατύχημα”;” Αμέσως παίρνει το πόδι του», σημειώνει ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης στην αφήγηση των περιστατικών που οδήγησαν και στη βιαιοπραγία εναντίον του.

Όπως περιγράφει, ένας άνδρας των ΜΑΤ τον πλησίασε στη συνέχεια και του είπε να απομακρυνθεί. «Αμέσως, χωρίς να προλάβω να πω τίποτα – δεν υπερβάλω – έρχεται ο επικεφαλής και μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη! Τονίζω δεν είχα πει τίποτα!».

Δέχτηκε και χτύπημα με ασπίδα
Ο κ. Αρχιμανδρίτης δήλωσε αμέσως τη δικηγορική του ιδιότητα στους άνδρες της αστυνομίας για να λάβει την απάντηση, «στ’ @@δια μου τι είσαι ρε», ενώ ο επικεφαλής δίνει την εντολή σε υφιστάμενό του, «διώξε τον μ@λάκα». Τότε μάλιστα δέχτηκε και χτύπημα με ασπίδα.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση κάνει η καταγγελία του Βασίλη Αρχιμανδρίτη ότι τη τζαμαρία ενός φωτοτυπικού μαγαζιού την έσπασε άνδρας των ΜΑΤ και όχι διαδηλωτής. «Δύο διαδηλωτές είχαν μπει σε ένα φωτοτυπάδικο στη γωνία και ένας ΜΑΤατζής έσπασε τη τζαμαρία του μαγαζιού βρίζοντας χυδαία. Ξαναλέω, την τζαμαρία την έσπασε ΜΑΤατζής», σημειώνει, ενώ αναφέρει και ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έβριζαν χυδαία όποιον περνούσε από μπροστά τους.

Μάλιστα ο κ. Αρχιμανδρίτης παρέπεμψε και σε φωτογραφίες του πρακτορείου intime, τις οποίες δημοσίευσε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα kathimerini.gr, και στις οποίες φαίνεται ο ίδιος να στέκεται πάνω από τον διαδηλωτή που δέχεται την αστυνομική βία, με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Το περιστατικό καταδικάζει σε ανακοίνωσή της και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καταγγέλλει τη βιαιοπραγία σήμερα στα Εξάρχεια εναντίον δικηγόρου μέλους της.

Ο συνάδελφος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό διμοιρίας των ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση διαδηλωτή από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ο συνάδελφος δήλωσε την ιδιότητα του στον επικεφαλής της διμοιρίας και εισέπραξε μια χυδαία συμπεριφορά και απώθηση με τις ασπίδες των αστυνομικών.

Η ένταση της κρατικής βίας δε μας εκπλήσσει. Πάει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όπως και των αυαπασχολουμένων – μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων και αξιοποιείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Δε μας φοβίζουν, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει!

Πηγή: www.rosa.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.