Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.10.2021

Λονδίνο: Εγκαίνια για το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ γηροκομείο

Η Tonic Housing, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της κοινότητας, έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ιδρύθηκε το 2014 και αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση θεμάτων μοναξιάς και απομόνωσης μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων ανθρώπων.

Ο Sadiq Khan υποστήριξε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι στο Λονδίνο δεν πρέπει να “γίνονται απλά ανεχτοί”, αλλά θα πρέπει “να έχουν τον σεβασμό μας” και “να τους αγκαλιάζουμε”.

Η Tonic Housing, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της κοινότητας, έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ιδρύθηκε το 2014 και αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση θεμάτων μοναξιάς και απομόνωσης μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων ανθρώπων.

Το γηροκομείο ιδρύθηκε το 2014 και αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση θεμάτων μοναξιάς και απομόνωσης των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων. Το ΛΟΑΤΚΙ+ γηροκομείο άνοιξε, σύμφωνα με το avmag, όταν η Tonic εξασφάλισε δάνειο 5,7 εκατομμυρίων λιρών από τον δήμαρχο του Λονδίνου.

Οι πρώτοι πέντε κάτοικοι έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στo Tonic@Bankhouse αλλά ο Khan ελπίζει ότι αυτό το ΛΟΑΤΚΙ+ γηροκομείο θα είναι το “πρώτο από τα πολλά” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Sadiq Khan πιστεύει ότι η διατήρηση της ιστορίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων είναι ζωτικής σημασίας
Πριν από τα επίσημα εγκαίνια του έργου, ο Geoff Pine, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Tonic Housing, είπε μια ιστορία που τονίζε,ι γιατί ένα μέρος όπως το Tonic@Bankhouse είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένα άτομα.

Ο Pine περιέγραψε πώς ο επί 35 χρόνια σύντροφός του έμεινε ανάπηρος κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, λόγω συγγενούς καρδιακής νόσου.

«Είχαμε υποστήριξη από μια τοπική υπηρεσία φροντίδας, καθώς δούλευα ακόμη με πλήρη απασχόληση», είπε.

«Μετά από μερικές εβδομάδες αυτής της φροντίδας, ξαφνικά έπεσε σε ασυνήθιστη κατάθλιψη. Και τελικά τον έβαλα να μου πει τον λόγο».

Δακρυσμένος, ο Pine συνέχισε: «Προφανώς, όταν το άτομο έφτανε το πρωί για να τον πλύνει κ.λπ., έπεφτε γονατιστό και στην άκρη του κρεβατιού του προσευχόταν για την καταδικασμένη ψυχή του, επειδή είναι ομοφυλόφιλος».

Ο Sadiq Khan δήλωσε στο PinkNews: «Η ιστορία του Geoff ήταν σπαρακτική. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες ιστορίες.

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να παρέχουμε ένα σπίτι και μια κοινότητα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι ο εαυτός τους.»

Μέρος αυτής της αποστολής είναι η κατανόηση των ιστοριών και των εμπειριών των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων.

Ο Khan είπε: «Μιλούσα σε μία από τις νέες κατοίκους και εκείνη μιλούσε για τη δημιουργία ενός κλαμπ ιστορίας και για τη διατήρηση ορισμένων από αυτές τις ιστορίες. Γιατί συχνά η καλύτερη ιστορία είναι η ζωντανή ιστορία. Άνθρωποι που λένε τις δικές τους ιστορίες, που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στο παρελθόν, και τις βιωμένες εμπειρίες τους.

«Νομίζω ότι όσες/οι από εμάς προσπαθούμε να γίνουμε σύμμαχοι αυτής της κοινότητας πρέπει να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ως μειονότητα.»

Πηγή: www.rosa.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.