Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μια «ζεστή» κρεμάστρα στο δρόμο

Με το κύμα ψύχους που σαρώνει τον τελευταίο καιρό το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα έπρεπε όλοι να σκεφτούμε για λίγο τους ανθρώπους εκείνους που είναι νυχθημερόν εκτεθειμένοι στο σφοδρό κρύο και προσπαθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουν. 

Αυτό σκέφτηκε και η Fay Sibley, στο Essex της Αγγλίας, και αποφάσισε να κάνει μια απλή κίνηση που όμως βοήθησε πολλούς. Έστησε μια πλαστική κρεμάστρα, πάνω στην οποία κρέμασε κάποια παλιά παλτά και την επιγραφή: 

PHOTO: Fay Sibley

«Χρειάζεσαι ένα παλτό; Πάρε ένα! Θέλεις να βοηθήσεις; Άφησε ένα!»

Η υπόθεση είναι απλή: Αν κάποιος διαθέτει ένα παλιό παλτό που σκονίζεται χωρίς λόγο στο βάθος της ντουλάπας του, μπορεί να το κρεμάσει στην πλαστική κρεμάστρα που βρίσκεται έξω από τη Βιβλιοθήκη του Colchester. Οι άστεγοι της πόλης θα μπορούν να τα πάρουν και να προστατευτούν με αυτόν τον τρόπο από το κρύο και το χιόνι.

Η Sibley άφησε τα πρώτα παλτό έξω από τη βιβλιοθήκη σκεπασμένα με ένα πλαστικό κάλυμμα – για να τα προστατέψει από τη βροχή – και το επόμενο πρωί πολλά από αυτά είχαν ήδη βρει έναν νέο κάτοχο.

Πολλοί άνθρωποι στήριξαν την κίνησή της προσφέροντας ζεστά πανωφόρια. 

Το post της Sibley στο Facebook έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον 1000 φορές και κόσμος από το Chelmsford, το Braintree, το Felixstowe, το Milton Keynes ακόμα και από το  Perth της Αυστραλίας  έχουν επικοινωνήσει μαζί της, λέγοντάς της πως θέλουν να φτιάξουν μια αντίστοιχη «κρεμάστρα» και στις δικές τους πόλεις. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι όλοι να βοηθήσουμε τους αστέγους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη κινητοποιώντας το σχολείο, την εκκλησία ή οποιονδήποτε τοπικό οργανισμό να μαζέψει χρήματα, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη βασικά για την επιβίωση όσων δεν έχουν τα μέσα. 

Μια τέτοια κίνηση θα ήταν απαραίτητη αλλά και απίστευτα χρήσιμη στους δρόμους της Αθήνας σήμερα. 

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι