Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.08.2021

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά, για την μετάλλαξη Δέλτα

Οι υγειονομικές αρχές θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους εκεί ώστε να εμβολιαστούν άμεσα καθώς η μετάλλαξη πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Για τον λόγο αυτό συγκαλείται στις 15:30 έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες την έκτακτη σύσκεψη ζήτησε ο ΕΟΔΥ και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας καθώς σχεδόν το σύνολο των νέων κρουσμάτων με τη Μετάλλαξη Δέλτα που θα ανακοινωθούν σήμερα, εντοπίζονται στο Ηράκλειο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς στη συγκεκριμένη περιφέρεια παρά τη διάθεση εμβολίων υπάρχει χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών.

Οι υγειονομικές αρχές θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους εκεί ώστε να εμβολιαστούν άμεσα καθώς η μετάλλαξη πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος και ο καθηγητής φαρμακολογίας, Ε. Μανωλόπουλος, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την επερχόμενη επέλαση της μετάλλαξης δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε το ECDC, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη θα επικρατήσει κατά 90% στην ΕΕ έως τα τέλη Αυγούστου.

“Δεν είναι αναπνευστικός ιός για να έχει μια εποχικότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι αρκετές για να αποτρέψουν την ταχεία εξάπλωση του ιού, ελλείψει προληπτικών μέτρων” είπε ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας έμμεση αναφορά στην άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και τον εφησυχασμό που προκαλεί η καλοκαιρία.

“Σύμφωνα με τις μελέτες, μόνο 50-55% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και με τις 2 δόσεις” συνέχισε, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο υπάρχει σημαντική ανησυχία για την νέα μετάλλαξη.

ΠΗΓΗ

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.