Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 50 άτομα από Θεσσαλονίκη και Βόλο, το έζησαν yolo και πήγαν για διαλογισμό στην Τουρκία

Αψηφώντας περιοριστικά μέτρα, ταξιδιωτικές οδηγίες και τη γενικότερη κατάσταση συνεγαρμού λόγω κορονοϊού που επικρατεί στη χώρας, αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη, 50 ατρόμητοι συμπατριώτες μας από Θεσσαλονίκη και Βόλο αποφάσισαν να μη χάσουν την προγραμματισμένη τους εκδρομή για διαλογισμό στην Τουρκία. Και πήγαν… σου λέει, μέχρι πριν λίγες μέρες ούτε ένα κρόυσμα δεν είχε ανακοινώσει ο Ερντογάν, δεν θα παιζε και πρόβλημα.

Στον γυρισμό, φυσικά, τους περίμενε καραντίνα κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Προκειμένου μάλιστα να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών.

Μέχρι αργά το βράδυ Δευτέρας όπως αναφέρουν τοπικά θεσσαλικά μέσα συνέβαινε ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών κι εκδρομέων, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τον θόρυβο κι αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή. Αναζητήθηκε η λίστα της εκδρομής, επιβεβαιώθηκε ότι δεν την σκαπούλαρε κανείς κι από κει, επικοινώνησαν μαζί τους τηλεφωνικά για να τους εξηγήσουν το  νόμο και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή