Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.05.2022

Κόντρα Γιαννάκου – Παγώνη για τις VIP ΜΕΘ [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε αντιπαράθεση ήρθαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος με την πρόεδρο ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για τις καταγγελίες περί «VIP ασθενών» στις ΜΕΘ.
Κόντρα Γιαννάκου – Παγώνη για τις VIP ΜΕΘ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένταση ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, και της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώτου σχετικά με επιλεκτική διαχείριση ασθενών με κορωνοϊό όσον αφορά στην εισαγωγή τους με ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα, μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας πως αυτό που είπε είναι ότι το υπουργείο Υγείας εμφανίζει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ την ώρα που υπάρχει μακρά λίστα ασθενών που περιμένουν για μία κλίνη.

«Γιατί το υπουργείο αφού έχει 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, δίδει πληρότητα 98% στις ΜΕΘ;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «η πληρότητα πρέπει να είναι 100%, όχι 98%».

«Δεν ρίξαμε καμία ευθύνη στους γιατρούς» σημείωσε και σχολίασε το ότι δεν έχει υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελίας.
 
Η Ματίνα Παγώνη που συμμετείχε στη συζήτηση έδειξε την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου τονίζοντας πως «για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς».

«Δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς» είπε η κα Παγώνη και ενημέρωσε πως η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» υπογράμμισε και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Είπε στον κ. Γιαννάκο πως δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία που ακολουθείται, ενώ αντέδρασε έντονα όταν εκείνος επανέφερε το θέμα των διασωληνώσεων, σημειώνοντας πως αυτές γίνονται με κριτήρια.

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε, σε έντονο τόνο, όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να της απαντήσει.

Όταν, δε, εκείνος μίλησε για τις συνθήκες στις κλίνες – εκτός ΜΕΘ – όπου υπάρχουν διασωληνωμένοι και είπε ότι «δεν έχουν συνεχή επιτήρηση» η κα Παγώνη τον ρώτησε: «αφήνουν οι γιατροί τους ασθενείς χωρίς να τους βλέπουν;» με εκείνον να λέει: «όχι, ότι τους εγκαταλείπουν στα τμήματα» αλλά δεν είναι ίδια η φροντίδα με τη ΜΕΘ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.