ΚΛΠ

Vans Shop Riot: Το μεγαλύτερο Skate Contest επιστρέφει στην Ελλάδα στις 10 Σεπτέμβρη

O θεσμός του Vans Shop Riot δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό να υποστηρίξει τα skate shops και παράλληλα τον πυρήνα της skateboard κουλτούρας, ενισχύοντας το ομαδικό πνεύμα και προωθώντας τα local ταλέντα στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

Τα skate shops αποτελούν τη βάση της κουλτούρας του skateboard και το Vans Shop Riot είναι αφιερωμένο σε αυτά και τις ομάδες τους, συμπεριλαμβάνοντας μία πρωτότυπη σειρά διαγωνισμών που διοργανώνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης.

Το Vans Shop Riot είναι η ιδανική ευκαιρία να συναντηθούν όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας να συμμετάσχουν σε μια γιορτή του skateboarding, με σκοπό την προώθηση της δημιουργικότητας και την ενθάρρυνση της διαφορετικότητας. Επίσης, δίνει την δυνατότητα στους riders της τοπικής σκηνής να διακριθούν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στον τελικό του Βερολίνου όπου θα συνδεθούν με την Πανευρωπαϊκή κοινότητα. 

Το φετινό Vans Shop Riot θα πραγματοποιηθεί στο Maroussi Skatepark (Αμαρυσίας Αρτέμιδος & Γ. Πιτταρά) του ΟΑΚΑ το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου. Τα core skate καταστήματα όλης της χώρας, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα street skate contest υψηλών απαιτήσεων για τον τίτλο του Vans Shop Riot Greece και ένα εισιτήριο για τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου στο Skate Halle στο Βερολίνο

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

11 καταστήματα θα συναντηθούν για να διαγωνιστούν στο φετινό contest όπου το καθένα θα εκπροσωπείται από μία 3μελή ομάδα αθλητών. 

Συγκεκριμένα, τα skate shops που θα διαγωνιστούν στο φετινό Shop Riot παρουσιάζονται παρακάτω με αλφαβητική σειρά:

** Η αξιολόγηση του διαγωνισμού γίνεται βάσει της ομαδικότητας της κάθε ομάδας χωρίς να προσμετράται η απόδοση του κάθε αθλητή μεμονωμένα. 

Τα φετινά έπαθλα περιλαμβάνουν:

  • 1500€ Prize Money και μία πολυπόθητη θέση στους τελικούς του Ευρωπαικού στο Βερολίνο για τον πρώτο νικητή
  • 1000€ Prize Money για τον δεύτερο νικητή
  • 750€ Prize Money για τον τρίτο νικητή
  • 500€ Prize Money για τον νικητή του Spitfire contest

Στο φετινό Shop Riot, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα skate shops που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, τα οποία θα έχουν παρουσία στο χώρο του skate park προβάλλοντας το κατάστημα και το merch τους. Στον χώρο θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις απο την σχολή Leica Academie, η οποία θα διοργανώσει μια έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες εικόνες που τράβηξαν οι μαθητές της σχολής, σε προηγούμενο φωτογραφικό project με skaters απο την τοπική κοινότητα και αθλητές της Vans. Oι τυχεροί που θα βρίσκονται στον χώρο την ημέρα της διεξαγωγής του event, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την έκθεση και να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό όπου θα διεκδικήσουν δωρέαν σεμινάρια φωτογραφίας και πολλές άλλες εκπλήξεις απο την σχολή φωτογραφίας. Η Leica Akademie Greece είναι είναι η μοναδική σχολή απο το 1990 με αποκλειστική ειδικότητα τη φωτογραφία, παρέχοντας σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση σε ανθρώπους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν  στον επαγγελματικό χώρο της φωτογραφίας.

Eπιπλέον, στον χώρο του Shop Riot, θα παραδίδονται μαθήματα skateboarding από την αξιόλογη ομάδα του Free Movement, για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει. Το Free Movement είναι ένας μη- κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει να προωθήσει αξίες όπως η ευεξία, η ενδυνάμωση και η ομαδικότητα μέσα απο το skateboarding στην κοινότητα των νέων στην Αθήνα. Μέσα απο τα μαθήματα που παραδίδουν σε διάφορες γειτονιές της πόλης, καταφέρνουν να ενώνουν και να βοηθούν τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθή κοινωνικές ομάδες (πχ πρόσφυγες) ή μένουν σε παραμελημένες γειτονιές. Πέρα απο το skateboarding, επικεντρώνονται σε θέματα ισότητας μεταξύ ατόμων διαφορετικών χωρών και φύλων, συζητάνε για θέματα όπως η ομαδικότητα και η επιμονή που χρειάζεται για να πετύχεις τους στόχους σου. Τέλος, το φετινό συλλεκτικό T-shirt του Vans Shop Riot είναι σε συνεργασία με το Free Movement και θα μπορείς να το προμηθευτείς στο χώρο του event, συμβάλλοντας απευθείας στο να συνεχίσει η  ομάδα του Free Movement, να ‘’χτίζει’’ τα υγιή θεμέλια στην κοινότητα.

Ανακάλυψε μόνος/η σου τις μοναδικές εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει η Vans για σένα.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 15:00 και ο διαγωνισμός θα ξεκινήσεις στις 17:00!

Η είσοδος είναι δωρεάν!

Μετράμε αντίστροφα για το μεγαλύτερο skate contest! Be there!

#VANSSHOPRIOT #VANS #VANSGR #VANSEU

Mάθε περισσότερα εδώ: https://vansshopriot.gr/

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA