Categories: SOCIAL MEDIA

Κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης “Me Too” στο Twitter

Γυναίκες από τον καλλιτεχνικό χώρο στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης ενώνουν τις δυνάμεις τους χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #MeToo («Και εγώ επίσης»).

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Αλίσα Μιλάνο με μήνυμά της στο Twitter προέτρεψε θαυμαστές και συναδέλφους της να συσπειρωθούν ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις.

«Προτάθηκε από μία φίλη: Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κάνουν ανάρτηση στο Twitter με το #Me too μπορεί να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση της έκτασης του προβλήματος» έγραψε η Μιλάνο.

Δύο απλές λέξεις ήταν αρκετές για να κατακλυστεί το Twitter από μηνύματα, κυρίως γυναικών, αλλά και ανδρών που θέλησαν να ενταχθούν στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Το κίνημα ξεκίνησε ως απάντηση στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάνστιν που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ. Ο 65χρονος μεγαλοπαραγωγός των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μάρθα Φύλλου