Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κερδίστε 50 «1+1 εισιτήρια» για το live του John Carpenter στην Αθήνα

O «μαέστρος» έρχεται. Για την ακρίβεια ξεκινά την πρώτη παγκόσμια περιοδεία του από την Αθήνα και το Piraeus 117 Academy την Παρασκευή 26 Μαϊου.

Ο John Carpenter, αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που θέσπισε τους -περισσότερους από κάθε άλλον- κανόνες του horror cinema, έχει επανεκτιμηθεί καθολικά τα τελευταία χρόνια και ως μουσικός συνθέτης. Χωρίς να έχει κλασική παιδεία, λόγω των σφιχτών μπάτζετ με τα οποία γύριζε τα φιλμ του, «αναγκάστηκε» να φτιάχνει ο ίδιος τα scores τους χρησιμοποιώντας εμπειρικούς κανόνες και φθηνά synthesizers. Κι όμως κατάφερε όχι μόνο να δώσει μερικά από τα θρυλικότερα σάουντρακ στην ιστορία της 7ης τέχνης (όπως, ας πούμε, εκείνα για την Απόδραση από τη Νέα Υόρκη ή το Επίθεση στον Σταθμό 13), αλλά και να υπάρξει καθοριστικός όσο λίγοι για τους μετέπειτα δημιουργούς ηλεκτρονικής μουσικής είτε εκείνη προοριζόταν για το σινεμά είτε ακόμα και για τα clubs. 

Τα τελευταία δύο χρόνια παρότι διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του και δεν είναι πολύ δραστήριος σκηνοθετικά κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα (!) στούντιο άλμπουμ της καριέρας του (Lost Tapes I & II στην Sacred Bones). Θα έρθει λοιπόν να τα παρουσιάσει στην Αθήνα και το Piraeus 117 Academy μαζί με μια αναδρομή στο… τρομακτικό παρελθόν του.

Η Popaganda σε συνεργασία με την DiDi Music εξασφάλισε για σας 50 διπλά εισιτήρια στην τιμή του ενός. Πληρώνετε δηλαδή 1 και παίρνετε δώρο άλλο 1. Στην τιμή των 42 ευρώ. Μπείτε στη σελίδα Facebook της Popaganda για να δείτε πώς θα επωφεληθείτε της προσφοράς. 

Διαβάστε ποια είναι τα 10 αγαπημένα σάουντρακ του John Carpenter.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA