Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
06.12.2020

Οι Kepler is Free είναι το όνομα που έρχεται να ανανεώσει την ελληνική τζαζ σκηνή.

Ακούστε το πρώτο κομμάτι από το ντεμπούτο άλμπουμ τους και θα καταλάβετε.

Ο καθένας βιώνει την ιδιότυπη περίοδο που ζούμε με τις δικές του ανησυχίες πάνω στην ανατροπή της φυσιολογικής ροής των πραγμάτων. Ας πούμε, δεν είναι η καλύτερη περίοδος αν είσαι μπάντα, έχεις ένα εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ στα χέρια σου και δεν μπορείς να το κυκλοφορήσεις ακριβώς όπως θα ήθελες και στον χρόνο που το είχες προγραμματίσει. 

Παρολ΄αυτά οι Kepler is Free δεν πτοούνται. Το Teegarden, η παρθενική τους κυκλοφορία στην πατρινή Veego Records είναι έτοιμη, προτείνοντας μια εναλλακτική τζαζ που είναι ο ήχος του τώρα στις μεγάλες σκηνές του εξωτερικού, από τις ανασκαφές του Adrian Younge στο Λος Άντζελες ως τη νέα ζεματιστή βρετανική σκηνή. Παντού, η τζαζ αναδιατυπώνεται ως ο urban ήχος της στιγμής, εντελώς μη ακαδημαϊκά, έχοντας μπει στο μπλέντερ με άλλα είδη όπως το hip hop, η electronica, τα σάουντρακ.

Αυτό άλλωστε γράφει και το σύντομο βιογραφικό των Kepler is Free.

«Ένα jazz ensemble με έδρα την Αθήνα, που ενώνει τη σόουλ-τζαζ του ’70, την εναλλακτική χιπ-χοπ και την πειραματική ηλεκτρονική. Η μπάντα ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από τον Σωκράτη Τσεντόγλου (ντραμς) και πλαισιώθηκε στη συνέχεια από τους Γιώργο Μιγδάνη (ηλεκτική κιθάρα), Νικηφόρο Νούτζιεντ, Σπύρο Ζαρδά (τρομπέτα) και Βασίλη Αλεξόπουλο (μπάσο)».

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφορεί σύντομα ψηφιακά και σε βινίλιο από την Veego Records. Θα ασχοληθούμε εκτενέστερα στην πορεία. Για την ώρα πάρτε μια πρώτη γεύση…

https://www.youtube.com/watch?v=OU2_1TUy-IU

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.