Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
04.12.2021

Κατά 20% αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι – Πόσο θα κοστίζει το αγαπημένο «γρήγορο φαγητό» των Ελλήνων

Περισσότερα από 17 ευρώ θα κληθεί σύντομα να πληρώσει μια τετραμελής οικογένεια για να απολαύσει το σουβλάκι της.

Σε κλοιό ανατιμήσεων έχει εισέλθει πλέον το σύνολο της οικονομίας, ενώ οι αυξήσεις γίνονται περισσότερο εμφανείς και οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυξήσεις που «καίνε» αναμένεται να φέρουν οι ανατιμήσεις διαφόρων των προϊόντων και στο σουβλάκι, με τις ανατιμήσεις να ανεβάζουν τις τιμές του κρέατος. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο «γρήγορο φαγητό» των Ελλήνων , αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% στην τιμή του.

Ενδεικτικά, η τιμή στο καλαμάκι από 1,60 θα αγγίξει το 1,90, ενώ στο «πιτόγυρο» η τιμή από τα 2,30 αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 2,80 ευρώ.

Όλα ξεκινούν από τις τιμές των ίδιων των κρεάτων, καθώς στο κοτόπουλο σημειώνεται αύξηση της τάξης του 5%, ενώ στο μοσχάρι φτάνει στο +7%. Η εκτίναξη της τιμής στο σουβλάκι, ωστόσο, προκαλείται – σύμφωνα με τους επαγγελματίες – από τα παρελκόμενα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μπαϊρακτάρης παραδέχεται πως η ανατίμηση στα σουβλάκια αποτελεί πραγματικότητα, όπως δηλαδή και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα στο εστιατόριο.

«Γνωρίζουμε ότι σε κάθε ανατίμηση ο πελάτης δυσανασχετεί αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος εκτίμησε πως μια οικογένεια θα δει «φουσκωμένο» το λογαριασμό στο σουβλατζίδικο κατά 10%.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.