Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
01.08.2021

Καραμανλής: «Θα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα στριμωχτεί ο κόσμος στα ΜΜΜ»

Πιο αραιά είναι φέτος τα θερινά δρομολόγια του Μετρό και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ρωτήθηκε για το αν προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι συγκοινωνίες της Αθήνας λειτουργούν με θερινά προγράμματα δρομολογίων, τα οποία, ειδικά στην περίπτωση του Μετρό είναι αδικαιολόγητα πιο αραιά σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά. 

Τι δήλωνε πέρυσι και τι φέτος ο υπουργός

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» το περασμένο Σάββατο, ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε για το αν προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, δίνοντας την εξής απάντηση:

«Ειδικότερα για τα δρομολόγια των ΜΜΜ, να πω ότι εξαντλούμε τα όριά μας. Με βάση τα διαθέσιμα οχήματα και το προσωπικό που έχουμε, κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη παραλάβαμε συγκοινωνίες υπό διάλυση… Έχει γίνει μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα. Μια διαρκής διαχείριση κρίσης. Πάρτε τα λεωφορεία για παράδειγμα: Στην Αθήνα παραλάβαμε 800 στο δρόμο και σήμερα έχουμε 1200, στη Θεσσαλονίκη 200 και σήμερα έχουμε 350. Ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε κι άλλα, με leasing, για να καλύψουμε το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να παραλάβουμε νέα λεωφορεία που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα. Ό,τι και να κάνουμε, όμως, στα ΜΜΜ θα υπάρχει και συγχρωτισμός, θα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα στριμωχτεί ο κόσμος. Σε όλες τις χώρες συμβαίνει αυτό. Γι΄αυτό λέμε: Στα ΜΜΜ φοράμε όλοι μάσκα. Πάντα. Η μεγάλη πλειονότητα των επιβατών, εξακολουθεί να το τηρεί αυτό. Λίγοι δεν το κάνουν.»

Τα θερινά δρομολόγια των μέσων

Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου το πρόγραμμα δρομολογίων Θερινό ΙΙ για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Σημειώνεται πως από την άνοιξη μέχρι και χτες βρίσκονταν σε ισχύ το «ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων» τα δρομολόγια του οποίου ήταν συγκρίσιμα με το πρόγραμμα Θερινό Ι το οποίο ισχύει κάθε Ιούλιο και Σεπτέμβριο. 

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα θερινά δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Ιουλίου. Στη γραμμή του ΗΣΑΠ, τα δρομολόγια από αυτή την εβδομάδα και μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα πραγματοποιούνται με συχνότητες ανά 10,5′ (και 12,5′ τα Σαββατοκύριακα), παρεμφερή με αυτά που ίσχυαν το καλοκαίρι του 2019.

Εκεί που η κατάσταση φέτος είναι χειρότερη, είναι στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Από σήμερα έως τις 7 Αυγούστου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 7′-10′ όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο πραγματοποιούταν από 4,5′ τις ώρες αιχμής. Στη συνέχεια, από 8 έως και 23 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται ανά 10′ όλες τις ώρες της ημέρας ενώ πέρυσι πραγματοποιούνταν ανά 5′ μεταξύ 6:00 – 17:30. Θα γίνονται δηλαδή τα μισά δρομολόγια.

Βελτιωμένες θεαματικά φέτος το καλοκαίρι είναι μόνο οι συχνότητες των δρομολογίων του Τραμ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ότι φέτος πραγματοποιείται μόνο μία διαδρομή (Κασομούλη – Βούλα) από 3 που πραγματοποιούταν πέρυσι (Κασομούλη – Βούλα, Κασομούλη – ΣΕΦ, Βούλα – ΣΕΦ). Έτσι, τα δρομολόγια θα γίνονται μέχρι και ανά 12′ στα μέσα Αυγούστου από 30′ – 40′ πέρυσι. 

Πηγή: athenstransport.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.