Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Κάνει κρύο, καιρός να φροντίσουμε και τους τετράποδους φίλους μας

Είχαν να γίνουν τέτοιες χιονοθύελλες στην Κωνσταντινούπολη από το 2009, με περίπου 65 εκατοστά χιονιού να καλύπτει περιοχές της πόλης μέσα σε ένα βράδυ και εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων. Παρά τον άσηχμο καιρό, αυτοί που αγαπούν τα ζώα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τα αδέσποτα ζώα της πόλης ασφαλή και ζεστά από τις ψυχρές θερμοκρασίες.

Οι ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για τα αδέσποτα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Selçuk Bayal, ο οποίος έκανε το μαγαζί του ένα προσωρινό καταφύγιο για τις γάτες.

«Είμαστε άνθρωποι και αυτά τα πλάσματα μας τα εμπιστεύτηκε ο Θεός», είπε ο Bayal στο The Dodo. «Είμαστε υπέυθυνοι για την προστασία τους.»

Εκτός από τα εύσημα που πήρε από τους συμπολίτες του, υπήρχαν -δυστυχώς- κι αυτοί οι πελάτες που κατέκριναν τον μαγαζάτορα, στους οποίους απάντησε με μία πινακίδα στην βιτρίνα:

«Όσοι ενοχλείστε από τις γάτες, παρακαλώ μην σταματάτε εδώ!»

Επιπλέον, ομάδες αγνώστων αφήνουν κομμάτια χαρτονιών μέσα σε εμπορικά για αδέσποτα σκυλιά και κουτάβια και τα σκεπάζουν με κουβέρτες για να τα ζεστάνουν. Σωροί φαγητού τοποθετήθηκαν επίσης δίπλα σε κάθε σκυλί, ώστε να μην πεινάσει κανένα.

 

Ίσως το 2017 είναι μια καλύτερη χρονιά…

Πηγή: The Dodo

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου