Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Τι είναι το «ακραίο ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» και ο «θόλος ζέστης» που έρχεται

Κύμα καύσωνα με μεγάλη διάρκεια «χτυπά» την Ελλάδα από το πρωί της Τετάρτης – Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με νέα ανάρτησή του στο Facebook αναλύει τα δύο φαινόμενα που θα σχηματιστούν στη χώρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «η θερμοκρασία σε αρκετές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές αναμένεται να βρεθεί γύρω στους 10-12 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο για την περίοδο που διανύουμε». Όπως είπε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υποχωρήσει ο καύσωνας την Τρίτη, με την υποχώρηση να γίνεται σταδιακά από την Πέμπτη, αρχικά από τα δυτικά και τα βόρεια.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι την Πέμπτη στη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου).

Το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί ενισχυμένο από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη (3 Αυγούστου), όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλή θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε την ανάρτηση του μετεωρολόγου στο Facebook για την πρόγνωση των επόμενων ημερών

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με νέα του ανάρτηση στο Facebook κάνει λόγο για ακραίο «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» στην Ελλάδα με εκτεταμένο σχηματισμό «Θόλου Ζέστης».

«Έντονο το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας!

Ένα ασυνήθιστο «Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς «κόλλημα» του καιρού (ένα αέρινο τείχος πάνω απο την την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια) συνεχίζουν να δίνουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία εμποδίζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά και μαζί δροσερότερες αέριες μάζες από τον Ατλαντικό, όχι μόνο να κινηθούν και να φτάσουν στην περιοχή μας, αλλά να συμβάλουν με την ανατολική-βορειοανατολικη κίνησή τους πάνω από την Ευρώπη στην δημιουργία υψηλών πιέσεων ή πιο απλά ενός “Θόλου Ζέστης” πάνω από την περιοχή μας», γράφει στην ανάρτηση του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA