Categories: ΕΛΛΑΔΑ

K. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Βέβαιος ότι η ΝΔ θα αναλάβει γρήγορα και πάλι το τιμόνι της χώρας εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο., αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι δραματικά.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο με όραμα αλλά με σχέδιο. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική και της χρέωσε ψέματα και λαϊκισμό. Τόνισε ότι οι πολίτες θα δικαιωθούν από τη Ν.Δ., η οποία θα έχει συνέπεια, άποψη και ειλικρίνεια και πρόσθεσε ότι το κόμμα παίρνει οριστικά διαζύγιο από τον λαϊκισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρώτο αντιπολιτευτικό της στίγμα η ΝΔ θα το δείξει αναφορικά με το ζήτημα του ασφαλιστικού, ο λογαριασμός του οποίου -όπως είπε- είναι τόσο μεγάλος επειδή η κυβέρνηση έκανε «τόσο τραγική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών το 2015».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι σύντομα θα καταθέσει τη δική της πρόταση.

«Ο δήθεν υπέρμαχος των λαϊκών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει τους νέους συνταξιούχους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Αλλά κάθε μέρα που περνά διορίζει ημετέρους και συγγενείς και δίνει παράλογες αυξήσεις» πρόσθεσε.

Απαντώντας στις βολές του κ. Τσίπρα νωρίτερα, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για κομματικό κράτος, του καταλόγισε θράσος, λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός έχει επιτρέψει καθημερινούς αθρόους διορισμούς συγγενών και φίλων.

«Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. και απαντώντας στα περί συναίνεσης, διεμήνυσε για άλλη μία φορά ότι «βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. δεν πρόκειται για γίνει».

Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να ζητάει συναίνεση για να περάσει δύσκολα μέτρα. «Αλά καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε» τόνισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εντολή που έλαβε δεν είναι να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αλλά τους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τις εξελίξεις με την «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, λέγοντας πως έκανε τεράστια ζημιά στην εικόνα της χώρας, καθώς, «στέλνουμε τελείως λάθος μήνυμα στους ξένους επενδυτές».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα και υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική πρόταση, που μόνο η ΝΔ μπορεί να προτείνει, η οποία πιστεύει βαθιά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. 

«Να ενώσουμε τον χώρο της μετριοπάθειας»

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο κόμμα, είπε πως στόχος είναι «να ενώσουμε και να ενσωματώσουμε τον χώρο της μεττριοπάθειας … να χτίσουμε ένα πραγματικό κόμμα αρχών, μια ΝΔ που θα έχει το θάρρος να προσδιορισει τι σημαίνει να είναι κανείς σήμερα πατριώτης, τι σημαίνει να είναι πολίτης … Ένα κόμμα που θα ενώνει δεν θα διχάζει, που θα τιμά το παρελθόν του αλλά θα μαθαίνει και από τα λάθη».

Θα ξανακάνουμε τη ΝΔ πολύ μεγάλη παράταξη είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προανήγγειλε πως θα γίνει τακτικό συνέδριο το συντομότερο «για να μπορέσουμε μετά από προσυνεδριακό διαλογο να αλλάξουμε το κατασταστικό ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας».

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν. «Ανοίγουμε τη Ν.Δ.», υπογράμμισε και συνέχισε: «Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι αυτούς που αναζητούν πολιτική στέγη στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, είπε ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε αφού οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες της ΝΔ στα χέρια τους, ενώ έστειλε ξάνα μήνυμα ενότητας.

«Η εντολή τους είναι ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση της ΝΔ ώστε να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» είπε. 

Μάλιστα ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Τον σέβομαι, τον τιμώ θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου, μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκράτοσης της ΝΔ» όπως και μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τους πρώην προέδρους και τα στελέχη του κόμματος. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πολύ σύντομα το κόμμα θα αφήσει τα γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού γιατί το κτήριο είναι ακριβό για τις σημερινές του οικονομικές δυνατότητες.

Δεδομένου ότι η δημόσια επιχορήγηση –που έχει μειωθεί- θα διατεθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου για την τακτοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος, τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε ιδιωτική χρηματοδότηση.

«Θα ξεκινήσουμε άμεσα γενναία οικονομική εκστρατεία θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς θα απευθυνθούμε πρώτα πρώτα στα μέλη μας», συνέχισε. 

Πηγη: naftemporiki.gr

POPAGANDA