Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο ρατσισμός οδήγησε στην αυτοκτονία 20χρονο πρώην ποδοσφαιριστή της Μίλαν

Σε σοκ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ιταλική κοινή γνώμη έπειτα από την είδηση της αυτοκτονίας του 20χρονου Σεΐντ Βιζίν, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στις σπουδές του. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, κύριο ρόλο στην αυτοκτονία του γεννημένου στην Αιθιοπία Βιζίν έπαιξε ο ρατσισμός που βίωνε επειδή ήταν μαύρος.

Μάλιστα σε γράμμα που είχε στείλει στους φίλους και την ψυχολόγο του, ο εικοσάχρονος είχε αποκαλύψει τον πόνο και την απογοήτευσή του, αναφέροντας μεταξύ των άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός με αγαπούσαν όλοι. Όλοι μου απευθύνονταν με σεβασμό και περιέργεια. Τώρα είναι σαν να ανατράπηκαν όλα. Είχα καταφέρει να βρω δουλειά, αλλά αναγκάσθηκα να την εγκαταλείψω διότι πολλοί άνθρωποι -ιδίως ηλικιωμένοι- δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσω και με θεωρούσαν και υπεύθυνο για το ότι πολλοί ιταλοί νέοι (λευκοί) δεν βρίσκουν δουλειά». Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα λόγια αυτά αποτελούν και την πραγματική διαθήκη του αυτόχειρα νέου.

«Μια χώρα η οποία ωθεί έναν νέο σε αυτή την ακραία πράξη, είναι μια χώρα που χρεοκόπησε», υπογράμμισε ο πρώην παίκτης της Γιoυβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλάουντιο Μαρκίζιο.

 Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ιταλίας, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, που υπήρξε συμπάικτης του στην ακαδημία της Μίλαν είναι σοκαρισμένος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελό του και την όρεξη για ζωή που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Ήταν ένας φίλος, ένα παιδί σαν και εμένα», δήλωσε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA