Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Ιταλία: Εκατό πενήντα έργα του Banksy εκτίθενται στην Ρώμη, προερχόμενα από ιδιωτικές συλλογές

O ίδιος ο street artist δεν έχει καμία σχέση με την πρωτοβουλία των οργανωτών και επιμελητών της έκθεση.
Ιταλία: Εκατό πενήντα έργα του Banksy εκτίθενται στην Ρώμη, προερχόμενα από ιδιωτικές συλλογές

Τα έργα του Banksy εκτίθενται στην Ρώμη, στην κεντρική βία Ντελ Κόρσο, μέχρι τις 4 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον πασίγνωστο βρετανό καλλιτέχνη δρόμου , η πραγματική ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Τίτλος της έκθεσης είναι «Guerra, capitalismo & libertà» ( Πόλεμος, καπιταλισμός & ελευθερία) και όλα τα κομμάτια- πίνακες, γλυπτά, λιθογραφίες και σπάνια αντικείμενα- προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές.

«Ο Bansky δεν έχει καμία σχέση με την όλη πρωτοβουλία μας, κανένα από τα έργα δεν έχει αφαιρεθεί από τους τοίχους πάνω στους οποίους ο καλλιτέχνης συνηθίζει να εργάζεται», τόνισαν οι οργανωτές και επιμελητές της έκθεσης.

«Ο καλλιτέχνης αυτός ξέρει να προκαλεί έξυπνα, να μας ξαφνιάζει, να φωτίζει όλες τις αθέατες πλευρές της ζωής μας», γράφει ο ιταλικός τύπος. Ως γνωστόν, το κύριο σημείο αναφοράς του Banksy είναι πάντα η καταγγελία με κοινωνικό περιεχόμενο, με την λογική ότι η τέχνη έχει την ηθική υποχρέωση να στέλνει μηνύματα πολιτικού, κυρίως, περιεχομένου.

«Είναι η πρώτη φορά που τόσα έργα του Βρετανού αυτού καλλιτέχνη εκτίθενται σε μουσείο . Όλοι υποστηρίζουν ότι η τέχνη του δρόμου γεννήθηκε για να κάνει προσβάσιμη την ομορφιά σε όλους, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες του καθ΄ενός. Ένα φόρος τιμής στον Banksy, όμως, ήταν, πλέον, αναγκαίος και επιβεβλημένος», δήλωσε ο Εμανουέλε Εμανουέλε, πρόεδρος του ιδρύματος «Terzo Pilastro, Italia e Mediterraneo», το οποίο ανέλαβε την διοργάνωση της έκθεσης αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.