Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.10.2022

Ιστορική απόφαση στο αμερικανικό ποδόσφαιρο: Ίση αμοιβή ανδρών-γυναικών

Πέντε παίκτριες, με επικεφαλής την Μέγκαν Ραπίνο και την επιθετικό Άλεξ Μόργκαν, ξεκίνησαν τον αγώνα για ίση αμοιβή τον Απρίλιο του 2016.
Ιστορική απόφαση στο αμερικανικό ποδόσφαιρο: Ίση αμοιβή ανδρών-γυναικών

Οι ποδοσφαιριστές της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ κατέληξαν σε μια συμφωνία ορόσημο με την αμερικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για να τερματίσουν μια εξαετή δικαστική διαμάχη, καταφέρνοντας να κερδίσουν για πρώτη φορά το δικαίωμα στην ίση αμοιβή. Οι παίκτριες θα λάβουν συνολικά 24 εκατομμύρια δολάρια, με τη αμερικανική ποδοσφαιρική λίγκα να δεσμεύεται να πληρώνει και να στηρίζει χρηματοδοτικά με τρόπο ίσο αμφότερες τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες από εδώ και πέρα.

«Για τη γενιά μας, το να γνωρίζουμε ότι όταν αποσυρθούμε θα αφήσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο από ό,τι όταν το βρήκαμε είναι το παν» δήλωσε η εμβληματική μέσος των ΗΠΑ Μέγκαν Ραπίνο. «Αυτό είναι το θέμα γιατί, για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει μισθολογική δικαιοσύνη και ισότητα και δεν θα υπάρξει εάν δεν διασφαλίσουμε ότι την καταπολεμάμε αποτελεσματικά και με πράξεις».

Πέντε παίκτριες, με επικεφαλής την Ραπίνο και την επιθετικό Άλεξ Μόργκαν, ξεκίνησαν τον αγώνα για ίση αμοιβή τον Απρίλιο του 2016. «Είναι τόσο ευχάριστο να νιώθουμε ότι μπορούμε να αρχίσουμε να καταρρίπτουμε τις διακρίσεις, τα τείχη και τις ανισότητες μετά από τόσα χρόνια» σημείωσε η Μόργκαν. «Το ότι φτάσαμε σε αυτή τη στιγμή είναι μια στιγμή ανακούφισης και δικαίωσης. «Το άγχος, οι πιέσεις, η αδικία και οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πολλές φορές γιατί γεννηθήκαμε γυναίκες» προσθέτει η Αμερικανίδα επιθετικός.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.