Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.02.2023

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ένα βήμα πιο κοντά στην πρωθυπουργία

Οι Σοσιαλιστές θα χρειαστούν την υποστήριξη του Podemos και μικρότερων τοπικών κομμάτων για να εξασφαλιστεί πλειοψηφία κατά της δεξιάς.
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ένα βήμα πιο κοντά στην πρωθυπουργία

Ενα βήμα πιο κοντά στην ανανέωση της πρωθυπουργικής του θητείας βρέθηκε σήμερα ο Πέδρο Σάντσεθ, αφού από το αυτονομιστικό καταλανικό κόμμα JxCat έγινε γνωστό ότι οι κοινοβουλευτικές έδρες που έχουν καταλάβει φυλακισμένα στελέχη του το πιθανότερο είναι να μετρήσουν ως αποχές σε μία οριακή ψηφοφορία.

Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι εξασφάλισαν 123 έδρες στην 350μελή ισπανική βουλή χρειάζονται την υποστήριξη του Podemos και μικρότερων τοπικών κομμάτων για να εξασφαλίσει απλή πλειοψηφία κατά των κομμάτων της ισπανικής δεξιάς που θα καταψηφίσουν τον Σάντσεθ.

Ωστόσο, τα κουκιά είναι μετρημένα και οι Σοσιαλιστές μπορούν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία μόνο αν απόσχει τουλάχιστον ένας βουλευτής.

Σήμερα, η καταλανή βουλευτής Λάουρα Μπόρας δήλωσε ότι, ενώ το κόμμα της θα ψηφίσει κατά του Σάντσεθ, οι τρεις έδρες που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές που δικάζονται για την οργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία το 2017, μάλλον θα μετρήσουν ως αποχή και, κατά συνέπεια, υπέρ του Σάντσεθ.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του Ιουλίου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.