Ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει στο Island στη Βάρκιζα: Κάθε Τετάρτη, στο πλαίσιο του Gastronomy Wednesdays, παρουσιάζεται ένας βραβευμένος Έλληνα σεφ από αυτούς που  διαπρέπουν αυτή τη στιγμή στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Η αρχή έγινε με τον διάσημο πλέον Νίκο Καραθάνο από την Cookoovaya και  το Hoocut, ενώ ακολούθησαν ο εφευρετικός Γκίκας Ξενάκης του Aleria και o ανερχόμενος Δήμος  Μπαλόπουλος του Frater & Soror.

Ο τολμηρός Άνταμ Κοντοβάς, που δεν επαναπαύεται ποτέ.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου το Island παρουσιάζει τον ταλαντούχο Άνταμ Κοντοβά, ο οποίος έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τα ευρηματικά πιάτα και τους τολμηρούς γευστικούς συνδυασμούς του.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1985, ο πρωτοποριακός σεφ αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής με άριστα.  Στο Funky Gourmet, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε ένα εστιατόριο υψηλών απαιτήσεων βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, ενώ ακολούθησε το εστιατόριο 2Mazi,  οπότε δούλεψε στο πλάι του σπουδαίου δάσκαλου Γιάννη Μπαξεβάνη. Κατόπιν, σειρά είχαν το James Joyce Irish Pub & Restaurant και το βραβευμένο εστιατόριο Danu at the Brehon στην Ιρλανδία, ενώ επιστρέφοντας  στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το υπέκομψο Βoutique Ηotel Amanzoe, ετοιμάζοντας δημιουργική κουζίνα για μερικούς από τους πιο πολυσυζητημένους VIPs του κόσμου. Το 2016 βρίσκει τον Άνταμ στις Βρυξέλλες και στο Sea Grill, το πολύ γνωστό εστιατόριο θαλασσινών,  στο οποίο έχουν απονεμηθεί 2 αστέρια Michelin. Η τελευταία συνεργασία του με το Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη οδήγησε στη βράβευσή του με βραβείο Ελληνικής κουζίνας και ένα αστέρι από το FnL Guide. Το μενού θα περιλαμβάνει πιάτα όπως τάκος με μοσχάρι,  καπνιστά αυγά, αυγοτάραχο.

Μια εβδομάδα αργότερα -στις 19/6-  τη σκυτάλη θα πάρει ο executive chef του εστιατορίου Premiere στο Intercontinental, o  μεθοδικός Μιχάλης Νουρλόγλου. Θα ακολουθήσει  ο Δήμος Σαμουράκης που έχει φρεσκάρει μοναδικά το  7 Food Sins και στις 3/7 στη σκηνή θα ανέβει ο Γιώργος Παπακώστας, ιδιοκτήτης, σεφ των Vittoria Gati και The Burger Joint και περήφανος πρεσβευτής του comfort food.

Αμέσως μετά, στις 17/7, έρχεται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ο οποίος επιμελείται  με φροντίδα την κάρτα του Ilios, και στις 24/7 ο Γιάννης Παρίκος, από το Βαρούλκο, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους οπαδούς της ψαροφαγίας με τη υποδειγματική τεχνική του.

Το Gastronomy Wednesdays θα ολοκληρώσει ο  Νίκος Θωμάς, σεφ, συνιδιοκτήτης και ψυχή του αισθαντικού Simul.

 

Ιsland

27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα

Instagram: @islandathensriviera

Facebook: Island Athens Riviera

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Κρατήσεις: +30 210 96 53 563 -564

Το Gastronomy Wednesdays του Island επιμελείται ο Νίκος Δαδίτσιος με τη Square 22 και έχει τη μουσική υπογραφή του Pepper 96.6.