Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

Ισημερινός: Ανταρσία εγκλείστων σε φυλακή

Tουλάχιστον εννέα νεκροί.
Ισημερινός: Ανταρσία εγκλείστων σε φυλακή

Εννέα κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου είκοσι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε χθες Δευτέρα σε φυλακή και αναμορφωτήριο του Ισημερινού, ανακοίνωσε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας των Άνδεων.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης στις συγκρούσεις σε αυτό το αναμορφωτήριο αγοριών στην παραθαλάσσια πόλη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά).

Κάποιοι από τους αστυνομικούς βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε μέσω Twitter ο Πατρίσιο Καρίγιο, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

«Ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών» πίσω από τα σίδερα «επιβάλλει να επανεξεταστούν ο τρόπος διαχείρισης των φυλακών και οι εσωτερικές διαδικασίες», τονίζει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Απέδωσε την ανταρσία των εγκλείστων στο γεγονός ότι «ομάδες κακοποιών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των φυλακών επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν» την κατάσταση και το έργο της.

Στις 50 φυλακές του Ισημερινού ο αριθμός των εγκλείστων ανέρχεται σε περίπου 38.000 πρόσωπα, ήτοι ο υπερπληθυσμός βρίσκεται περί το 30%. Αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να εφαρμόζονται εναλλακτικές ποινές για τα πλημμελήματα, ώστε να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των φυλακισμένων, που έφθανε το 42% προτού ξεσπάσει η υγειονομική κρίση στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.