Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
24.07.2021

Ιράν- κορωνοϊός: Επιβεβαιώνεται η επιτάχυνση της εξάπλωσης της επιδημίας

Τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ιράν τον Φεβρουάριο.

Επιβεβαιώνεται η επιτάχυνση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στο Ιράν, όπου περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία.

Από την Τρίτη το μεσημέρι ως το μεσημέρι της Τετάρτης καταγράφηκαν 3.134 νέες μολύνσεις της covid-19, ανεβάζοντας σε 160.696 τον συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων στο Ιράν, δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας.

Μετά τον θάνατο ακόμη 70 ασθενών σε 24 ώρες, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 8.012, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ιράν τον Φεβρουάριο.

Αν και ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών παραμένει κάτω από το όριο των 100 εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνει από τις 2 Μαΐου.

Την ώρα που ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων πλησιάζει στις 3.186, που είχαν καταγραφει στις 30 Μαρτίου στο απόγειο της επιδημίας στο Ιράν, ο υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί εξέφρασε την ανησυχία του χθες Τρίτη “για το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πλέον εντελώς απρόσεκτοι με την ασθένεια”.

“Είτε έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμάς είτε πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός έχει φύγει. Και αυτό το τελευταίο δε ισχύει”, τόνισε.

Κάποιοι αλλοδαποί ειδικοί, αλλά και πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι οι αριθμοί που δίνει η κυβέρνηση είναι υποτιμημένοι.

Η χώρα άρχισε να χαλαρώνει σταδιακά τον Απρίλιο τους περιορισμούς που είχε υιοθετήσει για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, σε τέτοιο βαθμό που πλέον η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονονικότητα στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες του Ιράν.

Όμως η επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικά) χαρακτηρίστηκε “κόκκινη ζώνη” στις αρχές Μαΐου, ενώ εννέα άλλες παραμένουν σε κατάσταση “υγειονομικού συναγερμού”, σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.