Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Βρέθηκαν στο σπίτι του άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, η τρίτη κατά σειρά, από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρουσία του αντεισαγγελέα κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Όπως προκύπτει από την έκθεση κατάσχεσης εντύπων και πειστηρίων που έστειλε η αστυνομία στην 19η τακτική ανακρίτρια, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 πειστήρια. Ανάμεσα τους περούκες, μάσκες, ερωτικά βοηθήματα, βιντεοκασέτες και CD, αλλά και φωτογραφίες του σκηνοθέτη με ανήλικα, ερωτικά γράμματα παιδιών ακόμα και άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται αλληλογραφία του Λιγνάδη με παιδιά, εικόνες που τον απαθανατίζουν αγκαλιά με μαθητές του Αρσάκειου, άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών, δελτία ταυτότητας σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών.

Είναι ενδεικτικό ότι στην αποθήκη του Λιγνάδη η οποία, βρέθηκε το διαβατήριο αλλά και η άδεια παραμονής στη χώρα ενός 23χρονου σήμερα άνδρα από τις Σεϋχέλλες, του Τ.Μ., ο οποίος αποτελεί και τον βασικό μάρτυρα για τον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2015. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια εμφανίζεται να έχει γράψει και ιδιόχειρη αφιέρωση επάνω στο διαβατήριό του προς τον σκηνοθέτη, με την οποία του εκφράζει την… αγάπη του. Σημειώνεται ότι ο Τ.Μ. αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς φέρεται να ταξίδεψε τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Λιγνάδη και τον Αιγύπτιο Σ.Σ. στην Επίδαυρο και να κατέλυσαν σε ξενοδοχείο, όπου τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου ο ηθοποιός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το 17χρονο, τότε, Σ.Σ.

Όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, ένα από τα πρώτα πειστήρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του κ. Λιγνάδη είναι η φωτογραφία-αφιέρωση της «Νίνας», μιας ανήλικης κοπέλας, η οποία απαθανατίζεται σε κάμπινγκ φορώντας κοντό σορτσάκι και έχοντας το χέρι της ανάμεσα στα πόδια της. Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί το 1990-91 και έχει την εξής αφιέρωση: «Μ’ αφού σ’ αρέσει μπορείς να την κρατήσεις, όσο για τις φαντασιώσεις… Κανείς δεν ξέρει!!!». Εκτός από τη συγκεκριμένη φωτογραφία της «Νίνας» στο αρχείο Λιγνάδη βρέθηκε και μια ακόμη από την αποφοίτηση από το σχολείο της νεαρής κοπέλας τον Ιούλιο του 1991! Ιδιαίτερη εντύπωση στις αστυνομικές Αρχές προκάλεσαν δύο φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του Λιγνάδη: Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 4 πειστήριο το οποίο τον απαθανατίζει αγκαλιά με ένα νεαρό αγόρι που φοράει κουκούλα. Η φωτογραφία φέρεται να τραβήχτηκε στις 25-12-2007.

Στο ίδιο άλμπουμ βρέθηκαν και δύο φωτογραφίες ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο σε μια από αυτές εμφανίζεται να κρατάει ένα μεγάλο λευκό αρκουδάκι. Ανάμεσα στις δεκάδες ερωτικές επιστολές που βρέθηκαν στο διαμέρισμα υπάρχει και μια ενός ανήλικου αγοριού από την Αίγυπτο, το οποίο δεν διστάζει να εκφράσει την αγάπη του στον Λιγνάδη. Συντάκτης του ερωτικού γράμματος είναι ο Άχμεντ Ρ., ο οποίος αναφέρει ότι είναι ενθουσιασμένος από τη «σχέση» (relationship) που ανέπτυξε με τον Λιγνάδη, ότι τον αγαπάει πάρα πολύ, ενώ υπογράφει ως «η αγάπη σου από την Αίγυπτο, Άχμεντ Ρ.», προσθέτοντας τα e-mails του. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται ότι αποθήκευε στο προσωπικό του αρχείο και δελτία ταυτότητας σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ένα από αυτά ανήκει στον 36χρονο, σήμερα, Δ.Κ. από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Ο εν λόγω νεαρός φέρεται να φοιτούσε την περίοδο 2004-2005 στη συγκεκριμένη Σχολή όντας 20 ετών. Άγνωστο για ποιο λόγο και με ποια αιτία το συγκεκριμένο πιστοποιητικό βρέθηκε στην κατοχή του Λιγνάδη και ακόμη πιο περίεργο το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης το διατηρούσε μέχρι και σήμερα στην κατοχή του. Σημειώνεται ότι από το βιογραφικό του προφυλακισμένου, πλέον, ηθοποιού προκύπτει ότι εκείνη την περίοδο (2004-2005) δίδασκε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά. Γιατί υπήρχαν άδειες παραμονής ανηλίκων στο σπίτι του; Από που, πως διέθετε τέτοια έγγραφα και ποιος του τα είχε προμηθεύσει;

Πληροφορίες: tvxs.gr

POPAGANDA