Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.09.2021

«Υπάρχουν και τα δημόσια ΙΕΚ» η απάντηση του Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας στους μαθητές που αποκλείονται από τα πανεπιστήμια [ΒΙΝΤΕΟ]

Με βάση τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι «κόβονται» από την ΕΒΕ περίπου 15.000 υποψήφιοι.

Ευφάνταστα είναι αν μη τι άλλο, τα επιχειρήματα που επικαλούνται στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αντικρούσουν τις διαμαρτυρίες μαθητών και γονιών για τις στρεβλώσεις που έχει προκαλέσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Έτσι, μετά την κυνική απάντηση της υπουργού Παιδείας στην επιστολή μαθητή που σημείωσε εξαιρετική επίδοση και παρόλα αυτά δεν μπαίνει στο τμήμα της επιλογής του, αίσθηση προκαλεί και η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, για τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

O κ. Κόπτσης δήλωσε χθες σε εκπομπή του Kontra channel, πως οι “κομμένοι” έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ, τα οποία βρίσκονται τώρα σε φάση αναβάθμισης.

Βέβαια, όπως μαρτυρούν οι πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι να στείλει παιδιά σε ιδιωτικά κολέγια, όπου δεν υπάρχει ΕΒΕ και έχουν εξισωθεί τα πτυχία τους με αυτά των ΑΕΙ! 

Με βάση τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι “κόβονται” από την ΕΒΕ περίπου 15.000 υποψήφιοι. Παράλληλα, άλλοι 15.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός Πανεπιστημίων διότι δεν χωράνε στον προσφερόμενο αριθμό εισακτέων των Πανεπιστημίων.

Έτσι για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, το 1/3 των υποψηφίων, “κόβονται” ή δεν “χωράνε” στα Πανεπιστήμια, όπως ανέδειξε και ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”. 

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.